Uspješna potraga HGSS-a

Hrvatska gorska služba spašavanja na svojem Facebook profilu dijeli gotovo sve akcije kojima pomažu izgubljenim ili unesrećenim ljudima. Spasili su stotine života od početka svojeg djelovanja, a posljednja akcija pronalaska izgubljene osobe posebno je dirnula mnoge.

Naime, kako navode u svojoj Facebook objavi, dojavu od nestaloj starijoj ženskoj osobi zaprimili su 27. lipnja. Nakon dvodnevne potrage koja je završila uspješno, pronađena je živa starica, ali u teškom stanju, kako navode.

Sudjelovalo 35 vatrogasaca

U akciji spašavanja je sudjelovalo čak 35 vatrogasaca, 12 pripadnika HGSS-a stanica Makarska i Splite te tri potražna tima HGSS-a sa psima, jedan potražni tim sa psom DVD-a Omiš i četiri bespilotne letjelice.

Srećom, udruživanjem svih navedenih potraga je uspješno završena, a dirnula je i sve članove koji su sudjelovali u potrazi. Starica koja je nastala i za kojom se tragalo, službe spašavanja dočekala je s poklonom u znak zahvale.

Baka HGSS dočekala s buketom

Radi se o buketu kadulja i smilja koje je ubrala dok je čekala pomoć i spašavanje, a to je posebno dirnulo članove Hrvatske gorske službe spašavanja, kao i njihove pratitelje.

„Osjet mirisa direktan je put prema sjećanjima. Nakon tri dana potrage po surovom terenu, nismo posustali ni gubili nadu. Iskusne životne ruke, uz spašen život, darovale su nam i najljepši poklon zahvale – miris nade, kadulje i smilja koji će nas zauvijek podsjećati na ovaj dan“, napisali su iz HGSS-a na svojem Facebook profilu.

Ova je objava dirnula i njihove pratitelje pa su se mnogi počeli zahvaljivati Hrvatskoj gorski spašavanja na još jednom spašenom životu, posebno zbog svih okolnosti akcije.

Pohvaljuju i njihovu hrabrost te požrtvovnost na kojoj im je zasigurno zahvalna i baka čiji poklonjeni buket će im ostati zauvijek u sjećanju.
 

HGSS hrvatska gorska služba spašavanja Potraga Za Nestalima sretan kraj potrage nestala starija osoba

Još vijesti