L.B. u Vijesti

I u ovoj hrvatskoj općini studentima za blagdane osigurali „božićnicu“!

Više godina zaredom, općina Stupnik misli na najugroženije sugrađane kojima blagdane pokušavaju uljepšati jednokratnom novčanom pomoći.

5. prosinca 2022 12:59
Novčanice eura.

Novčanice eura. Foto: MabelAmber via Pixabay

I ove godine studenti s prebivalištem u Općini Stupnik ostvarili su pravo na jednokratnu novčanu pomoć tijekom nadolazećih blagdana.

Naime, kako je odlučeno na sjednici tijekom listopada, „božićnica“ će se i ove godine podijeliti najugroženijim skupinama stanovništva ove općine: umirovljenicima, osobama teške materijalne situacije, osobama s invaliditetom, nezaposlenim osobama te redovnim studentima.

Studenti su ovom odlukom ostvarili pravo na 300 kuna pomoći, a da bi im ovaj novac sjeo na račun, morali su prikupiti potrebnu dokumentaciju (presliku osobne iskaznice, presliku kartice tekućeg računa te potvrdu fakulteta o redovno upisanoj godini studija) i predati je osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Stupnik.

Sigurni smo da će svim studentima ova „božićnica“ dobro doći uoči blagdana tijekom kojih će zasigurno najdražima priuštiti koju sitnicu ispod bora.