L.B. u Vijesti

Ipak ništa od dvostruko skupljeg pokaza! Ako ste platili po višoj cijeni, imate pravo na povrat novca

Čini se da je nezadovoljstvo građana Osijeka bilo presnažno i preglasno.

11. Siječnja 2023 11:56
Cijena javnog prijevoza ipak se neće mijenjati.

Cijena javnog prijevoza ipak se neće mijenjati. Foto: Makic Slobodan via Shutterstock

Početak nove godine Osječani su dočekali u nevjerici! Naime, iz tvrtke Gradski prijevoz putnika d.o.o. stigla je obavijest o poskupljenju usluga javnog prijevoza u ovome gradu.

Vijest da će, po novom cjeniku, studentski pokaz koštati 30 eura (226,04 kune) dok je prošle godine pretplatna karta koštala samo 120 kuna, odnosno 80 kuna za studente s prebivalištem na području grada Osijeka, šokirala je mlade koji su svoje nezadovoljstvo jasno izrazili na Facebook stranici ovog poduzeća.

„Sramota da je studentska iskaznica 30 eura. A gdje je subvencija? Skuplji ste od Zagreba?“, „I što bi mi studenti sad trebali s povećanjem s 10 eura na 30 eura mjesečne karte? Sram vas bilo“, pisali su revoltirani studenti u nevjerici komentirajući ovo gotovo stopostotno poskupljenje.

Čini se da je pritisak nezadovoljnih građana ovog sveučilišnog grada u Slavoniji urodio plodom jer je gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić, jučer na konferenciji za medije rekao da se ova odluka mora poništiti uz napomenu da se od danas, 11. siječnja, vraća stari cjenik.

Ovom odlukom želi dokazati da je gradska uprava socijalno osjetljiva te da želi zaštititi građane Osijeka u vremenu kada je zabilježen velik udar na kućne budžete građana, piše Osijek031.

„Iako se Uprava GPP-a vodila racionalnim poslovanjem, u ovom trenutku nije vrijeme za podizanje cijene. Grad Osijek ima financijske kapacitete da odluku o povećanju cijena suspendiramo do daljnjega. Mi ćemo nastaviti pratiti cijene, analizirati i tražiti načine i modele kako da poslovanje bude racionalno, ali i da građani što manje osjete ovu ekonomsku krizu“, zaključio je Radić.

Unatoč tome, istaknuo je da je u danim okolnostima pokušaj GPP-a da podigne cijene razumljiv. Naime, u protekloj godini inflacija je bila 13,1 posto, a cijena goriva naraslo je za 39,25 posto.

Direktor GPP-a Dejan Rusmirović slaže se s ovom odlukom koju će poštovati. Štoviše, vraćanjem starog cjenika, svi putnici koji su već kupili pretplatne karte po novim cijenama ostvaruju pravo na povrat novca stoga se uputite do najbližeg prodajnog mjesta kako biste razliku u iznosu pospremili u svoj džep.

izvor: osijek031.hr

Još vijesti