P.S. u Vijesti

Istanbulski studenti iseljavaju iz studentskih domova i pružaju smještaj stradalima u potresu

Žrtava razornog potresa u Turskoj i Siriji sve je više.

20. veljače 2023 11:36
Iseljavanje istanbulskih studenata.

Iseljavanje istanbulskih studenata. Foto: Michal Balog/Unsplash

Prošlo je 13 dana od razornog potresa na području Turske i Sirije. Na tim područjima još uvijek traje akcija spašavanja žrtava iz ruševina, a svakog dana svjedočimo tome da su čuda moguća, zbog onih preživjelih.

No, uništeni su mnogobrojni domovi građana od kojih se većina trenutno nalazi u šatorskim naselja namijenjenim isključivo za njih. Bez obzira na to, pomoć stiže iz cijelog svijeta, mnogi nude besplatan smještaj stradalima, a sada je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio kako će smještaj stradalima biti omogućen i unutar studentskih domova u Istanbulu.

Kako piše Al Jazeera, istanbulski studenti već su krenuli iseljavati iz svojih studentskih soba, a njihova nastava će se do kraja ove akademske godine, točnije do sedmog mjeseca, nastaviti održavati u online obliku.

Slična akcija održavala se i u Hrvatskoj tijekom zagrebačkog i petrinjskog potresa kada su njihovi stanovnici preselili na nekoliko mjeseci u zagrebački studentski dom „Cvjetno naselje“.

Ova hvalevrijedna akcija naišla je na mnogobrojne pozitivne komentare, ali se mnogi i zalažu da obrazovanje tih studenata ne ispašta s obzirom na online oblik nastave koji je, za mnoge, nekvalitetan u odnosu na kontaktnu.

izvor: balkans.aljeezera.net

Još vijesti