V.K. u Vijesti

Izgorjela soba u studentskom domu: Studentica punila mobitel ili laptop

Soba je izgorjela u potpunosti, ali je požar, srećom, lokaliziran i nema ozlijeđenih.

19. travnja 2022 12:12
Požar u studentskom domu u Nišu

Požar u studentskom domu u Nišu Foto: screenshot via Youtube@Belle amie

U studentskom domu u Nišu ovaj se vikend odvijala prava drama. Kako saznaje Telegraf, u 4. paviljonu, na sedmom katu studentskog doma u blizini Elektronskog fakulteta izbio je požar, ali srećom, nema ozlijeđenih.

Kako pišu, izgorjela je jedna stambena jedinica, a svi su studenti iz niškog studentskog doma odmah evakuirani, a navodno ih je u trenutku požara tamo bilo oko 300.

vezano Slika nije pronađena Laganini [FOTO] Student slučajno zapalio studentski dom – 'kuhao' raketno gorivo na štednjaku

"Bio sam na desetom katu. Požar je izbio na sedmom katu. Čuo sam glavni alarm i onda sam krenuo po sobama da vidim odmara li netko ili spava. Vidio sam da su svi budni i trezveni, pa smo se krenuli evakuirati niz požarne stepenice. Ozlijeđenih nema, svi su evakuirani i na sigurnom", kazao je Aleksa Jovanović, brucoš Strojarskog fakulteta.

Požar izbio zbog punjača?

"Vidjeli smo dim kroz prozor i počeli smo se svi evakuirati. Mislim da u tom trenutku nitko nije bio ni u toj sobi. Nije bilo panike, svi smo izlazili normalno, a bilo je i puno dima", kazao je još jedan student Miloš Stošić.

vezano Slika nije pronađena Vijesti [VIDEO] Studenti u Zagrebu kuhali večeru u 2 ujutro pa zapalili kuhinju i stan

Telegraf je naknadno saznao da je vatra izbila u sobi jedne studentice koja je uključila ili laptop ili telefon kada je punjač izazvao požar, a srećom, ni ona niti cimerica nisu tada bile u sobi.

Troje zaposlenika Studentskog centra u Nišu počelo je gasiti požar prije dolaska vatrogasaca i nagutali su se dima, ali se osjećaju dobro.

Ubrzo su stigle i vatrogasne ekipe te je požar brzo lokaliziran, a nitko od studenata nije ozlijeđen.

"U trenutku izbijanja požara u paviljonu je bilo oko 300 studenata. Svi su oni sigurno evakuirani i osigurani su kapaciteti za njihov daljnji smještaj do otklanjanja posljedica požara", kazao je Rade Rajković, direktor Studentskog centra u Nišu.

Rajković je nadodao da će studentica, čija je soba izgorjela, biti smještena u nekim drugim paviljonima, a cimerica joj je trenutno kod kuće.

izvor: telegraf.rs

Još vijesti