P.S. u Vijesti

Kako napreduju radovi sportskih terena na riječkom Kampusu? Studenti bi uskoro mogli zaigrati prvu košarku

Projekt izgradnje sportskih terena osmislio je Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam.

15. Siječnja 2024 14:20
Izgradnja sportskih terena na riječkom Kampusu

Izgradnja sportskih terena na riječkom Kampusu Foto: studentski.centar.rijeka/Instagram

Sveučilište u Rijeci prošle je godine započelo s projektom pod nazivom „Žilavi Kampus“. Naime, radi se o projektu kojeg je osmislio Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam, poznatiji kao DeltaLab. Osim projekta, prošle je godine započela i gradnja svih elemenata koji su dio „Žilavog Kampusa“.

Tako će riječke studente uskoro dočekati novi sportski tereni i drugi sportski sadržaji, a sve kako bi im se omogućila dodatna rekreacija na Kampusu. Kako piše Svjetionik, radovi izgradnje sportskih terena i sadržaja održavaju se između zgrade Sveučilišnih odjela i buduće Sveučilišne knjižnice.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studentski centar Rijeka (@studentski.centar.rijeka)

U procesu izgradnje su košarkaški tereni, igrališta za cageball i prostor amfiteatra koji će studentima poslužiti za učenje, ali i druženje van ispitnih rokova i sezona kolokvija.

Naglasak na održivi razvoj i zelene tranzicije

Svjetionik navodi da radovi u sklopu projekta dobro napreduju, a sportski tereni poprimaju svoj oblik i izgled kojima se studenti, zasigurno, vesele. Cilj projekta DeltaLaba, na kojem surađuje zajedno sa Sveučilištem u Rijeci, je „unaprjeđenje infrastrukturnih i ljudskih kapaciteta s naglaskom na osiguranje održivog razvoja i zelene tranzicije te podizanju kvalitete studiranja i studentskog standarda na Sveučilištu“, kako piše Svjetionik.

Osim novih sportskih aktivnosti i rekreacija koje će biti namijenjene studentima, osnovan je i Centar za sport UNIRI, a tijekom izgradnje ovih novih terena i igrališta pazili su i na klimatske (ne)prilike koje nisu rijetkost u Rijeci, ali i na ovoj lokaciji izgradnje.

Još vijesti