M. P. u Vijesti

Studentica s Geodetskog fakulteta komentirala situaciju – studenti zbunjeni jer nisu sigurni tko govori istinu

Komentar na medijsku aferu u kojoj se nalazi njezin fakultet

3. svibnja 2023 13:03
Studenti nisu više sigurni što je istina, a što nije

Studenti nisu više sigurni što je istina, a što nije Foto: Canva

Nedavno smo pisali o tome da su reporteri Telegrama utvrdili da je Uprava Geodetskog fakulteta javnim novcem kupila dva automobila i jahtu. Riječ je o plovilu za višednevna obiteljska krstarenja s nekoliko ležaja, kuhinjom i platformom za kupanje, a donedavno je bila oglašena na četiri charter web stranice.

Nekoliko dana nakon što su novinari iz Telegrama poslali dekanu upit o nabavci broda, oglasi za najam su izbrisani, ali svejedno su lako pronađeni. Nakon provedenog istraživanja, pronađeni su oglasi u kojima se navedeni brod nudio u najam, a oglašavali su ga kao kompletno opremljenu jahtu za ugodan odmor.

Jahta Orka se nudila ovisno o sezoni, za 2600 do 3400 eura tjedno i to u charteru Grginich Yachtinga – tvrtke koja ga je i proizvela. Uprava Fakulteta ne odgovara na upite, a dekan prof. dr. sc. Almin Đapo tvrdi kako njihov brod ne izgleda ni blizu kao na priloženim fotografijama.

Ured javnog europskog tužitelja poslao je policiju na spomenuti Fakultet da prikupi dokumentaciju, a uskoro će se saznati što će pokazati istraga, stoji na telegram.hr.

Pitali smo studenticu Geodetskog fakulteta što misli o istrazi koja je u tijeku i općenito o novonastaloj situaciji.

„Smatram da nije u redu kupovati luksuzne jahte javnim novcem i više nisam sigurna što je istina, a što nije. Ta situacija ne utječe na naše obrazovanje i imamo sve što nam je potrebno, a to što će oni kupovati nas se ne tiče sve dok ne utječe na studente. Naravno da je takvo nešto neprihvatljivo, ali nama niti iz džepa, niti u džep.“

 

Još vijesti