Joe Biden iznosi novi plan ukidanja duga

Prošlog petka, Vrhovni sud SAD-a donio je odluku koja se nije svidjela mnogim bivšim i sadašnjim studentima.

Naime, Vrhovni sud odlučio je blokirati administrativni plan oprosta studentskih zajmova, koji je prezentirao predsjednik Joe Biden, tako odbacivši program čiji je cilj bio isporučiti do 20.000 dolara pomoći milijunima zajmoprimaca koji se bore s nepodmirenim dugom.

40 milijuna zajmoprimaca koji su se nadali da će plan od 430 milijardi dolara omogućiti, Zakonom o herojima iz 2003., smanjenje tekućih troškova njihova obrazovanja, sigurno je razočarano.

Nakon objave odluke, Joe Biden je izjavio da još ništa nije gotovo te podijelio plan pomoću kojega želi smanjiti studentske dugove.

Biden tvrdi da je 16 milijuna ljudi već odobreno za navedeni program, kojim bi dobili 10.000 do 20.000 dolara pomoći.

Također je spomenuo da će se sada okrenuti mogućnostima Zakona o visokom obrazovanju iz 1965. kako bi obnovio olakšice za studentski dug, prenosi theguardian.com.

Ova odluka srušila je glavnu točku Bidenovog programa, što bi mu moglo naštetiti uoči izbora koji su 2024. godine.

Pomoć u borbi protiv studentskog duga bilo je jedno od glavnih političkih obećanja u njegovoj kampanji, zbog kojeg je, po mišljenju mnogih, Biden i dobio prošle izbore.

Joe Biden olakšice studentskog duga ukidanje studentskog duga Vrhovni sud SAD blokirao plan oprosta studentima Zakon o Herojima

Još vijesti