L.B. u Vijesti

Još povoljnija cijena domske sobe! Ako dolazite iz ove općine, imate pravo na subvenciju za smještaj

Malena zagorska općina pomaže studentima i učenicima koji stanuju u domovima.

7. prosinca 2022 12:48
Novčanice i kovanice eura.

Novčanice i kovanice eura. Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Općina Petrovsko pomoći će mladima plaćati trošak stanovanja u subvencioniranom smještaju studentskih ili učeničkih domova. S tim ciljem, u ovoj općini objavili su Javni poziv za sufinanciranje smještaja učenicima i studentima s područja općine u učeničkim i studentskim domovima.

Kako piše Zagorje International, apeliraju na sve učenike i studente s prijavljenim prebivalištem na području općine Petrovsko, da se prijave u Jedinstveni upravni odjel Općine radi ostvarivanja ovog prava koje će svakako potpomoći mladima koji plaćaju smještaj u domovima, ma koliko on pristupačan bio, u kontekstu cijena na tržištu nekretnina za najam u sveučilišnim gradovima diljem Hrvatske.

Iz općine Petrovsko studentima i učenicima osigurat će 200 kuna subvencije, a jedini je uvjet da imaju prijavljeno prebivalište na području općine te da se za ovu pomoć prijave do 23. prosinca ove godine.

Zainteresirani učenici i studenti više informacija mogu dobiti na broj telefona 049/348-242, putem maila info@petrovsko.hr ili u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine.

Još vijesti