L.B. u Vijesti

Kao student zagrebačkoj bolnici ostao dužan 25 kuna: Provjerite koliko mora platiti nakon 8 godina 'povlačenja' po sudu

Iako je dug prema zagrebačkoj bolnici napravio još u studentskim danima, nakon gubitka parnice na sudu cifra koja stiže na naplatu je – paprena.

28. rujna 2022 15:01
Kako do novca, kad nam najviše treba?

Kako do novca, kad nam najviše treba? Foto: Svarun via Shutterstock

Zbog duga bolnici od 25 kuna Karlovčanin je završio na sudu, izgubio spor te sada mora platiti dug, ali i troškove postupka od 1375 kuna, odlučio je tako nepravomoćno Općinski sud u Karlovcu.

Ne treba platiti račun jer je bio oslobođen od plaćanja participacije?

Mladić je ostao dužan KBC-u Zagreb još 2014. godine, smatrao je da ne treba platiti račun, jer je bio student i time oslobođen od plaćanja participacije.

Unatoč tome, ovršili su ga još 2017. godine na što je uložio žalbu nakon čega je uslijedila tužba, piše KA portal.

vezano Filip je plašio prolaznike kraljevskim pitonom Laganini Student svojim kraljevskim pitonom plašio prolaznike po Zagrebu pa završio na sudu: 'Htio sam samo zabavu'

Tuženika je na sudu zastupala majka, inače djelatnica jednog gradskog poduzeća koja se bavi ovrhama.

"Predmet ovog spora je zahtjev tužitelja za plaćanjem dospjele, a neplaćene participacije za pruženu zdravstvenu uslugu tuženiku po računu s datumom dospijeća 13. veljače 2014., a koji se odnosi na zdravstvenu uslugu koja je tuženiku izvršena 13. veljače 2014. pri Ambulanti za opću pulmologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb", piše sud u obrazloženju.

3 tjedna liječio se na Jordanovcu

Nije sporno da je tuženik koristio zdravstvene usluge tužitelja (prema navodima majke tuženika na ročištu 27. svibnja 2019. tuženik je tri tjedna bio smješten u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, koja je u sastavu Kliničkog bolničkog centra Zagreb, ovdje tužitelja) te da mu je u tom periodu izdan račun s datumom dospijeća 13. veljače 2014. Tužitelj tijekom postupka tvrdi da je sporni račun tuženiku izdan nakon što je tuženiku pružena zdravstvena usluga u ambulanti za pulmologiju, pa se ne radi o usluzi vađenja krvi.

vezano Tulum u studentskoj sobi Vijesti Tambura u 5 ujutro: Studentica iz Splita zbog glasne glazbe završila dvaput na sudu

"Tuženik u postupku nije dostavio niti predložio dokaze u pravcu da je u razdoblju kada je liječen u ustrojbenim jedinicama tužitelja bio u svojstvu studenta te da nije bio dužan plaćati participaciju za zdravstvene usluge koje je koristio kod tužitelja, slijedom čega je sud primjenom pravila o teretu dokazivanja ocijenio da tuženik nije dokazao postojanje razloga za oslobođenje od plaćanja participacije za zdravstvene usluge, stoga je tuženik u obvezi podmiriti trošak zdravstvene usluge koju je koristio", zaključio je sud.

izvor: kaportal.net.hr

Još vijesti