P.S. u Vijesti

Koprivnički studenti očajni – menza je još uvijek zatvorena: „Obećanje ludom radovanje...“

Studentski restoran u Koprivnici zatvoren je još prije početka ove akademske godine.

13. Siječnja 2023 14:32
Brza menza

Brza menza Foto: Unsplash, Louis Hansel

Koprivnički studenti i dalje se hrane u lokalnim pekarama, umjesto u studentskoj menzi koja je, u njihovom slučaju, zatvorena još prošle godine. Dočekala su ih zaključana vrata početkom ove akademske godine, a njihova „drama“ s otvorenjem studentskog restorana nastavlja se i dalje.

Otvorenje najavljeno početkom prosinca prošle godine

Podsjetimo, jedini tračak nade pojavio se početkom prosinca prošle godine kada je treći natječaj urodio plodom te je restoran „Katarza“ najavio otvaranje vrata koprivničkog studentskog restorana.

Očaj studenata se smanjio, ponajviše zbog toga što ih je menza trebala dočekati nakon blagdana Sveta tri kralja, odmah nakon završetka zimskih praznika, ali to se ipak nije dogodilo.

Kako piše ePodravina, javio im se ogorčeni student Sveučilišta Sjever u Koprivnici jer njihovi studenti nemaju nijedno drugo alternativno mjesto za prehranu, a da je pogodno za studentski novčanik.

„Obećanja ludom radovanja…opet? Naravno, još ne radi menza na Sveučilištu Sjever u Koprivnici“, napisao je.

No, kako govori prorektor koprivničkog Sveučilišta, Mario Tomiša, s njihove strane je riješena cijela „papirnata procedura“, odnosno potpisan je ugovor s koncesionarom, kao i s ministarstvom, a sada sve ovisi o vlasniku restorana „Katarza“ kada planira otvoriti vrata koprivničke menze.

Iduća najava zakazan za 18. siječnja

Iako prvotni dogovor nije „urodio plodom“, a on se odnosi na to da je studente menza trebala dočekati nakon povratka s praznika, na vratima restorana stoji obavijest kako se prostor adaptira te da se završetak istog očekuje 18. siječnja.

Dotad studenti polažu sve nade, kako bi se ovo obećanje, u odnosu na prethodne, zaista i ispunilo.

izvor: epodravina.hr

Još vijesti