L.B. u Vijesti

Nogomet i studiranje idu zajedno! Domaći golman diplomirao na splitskom KIF-u

Da studiranje i profesionalno bavljenje nogometom idu „ruku pod ruku“, dokazao je i ovaj domaći golman.

16. prosinca 2022 11:48
Golman hvata loptu.

Golman hvata loptu. Foto: Ground Picture via Shutterstock

Sredinom ovog tjedna, domaći nogometaš, trenutno prvi golman nogometnog kluba „Lokomotiva“ i član uprave NK „Zadar“ postao je magistar kineziologije.

Krševan Santini, rodom iz Zadra, uspješno je obranio diplomski rad naziva „Razvoj mladih nogometaša s aspekta taktičke i kondicijske pripreme“ i time dosegao sljedeću stepenicu svog akademskog obrazovanja.

U repozitoriju diplomskih i završnih radova splitskog KIF-a moguće je pronaći i njegov završni rad koji je napisao na kraju dodiplomskog studija, postavši prvostupnikom kineziologije 2020. godine, a koji se bavio temom uloge golmana u suvremenom nogometu.

Uz čestitke kolega iz oba kluba, primjer ovog profesionalnog nogometaša koji se još uvijek aktivno bavi ovim sportom dokazuje da je moguće „sjediti na dvije stolice“ te se uz sport baviti i intelektualnim radom i stjecanjem akademskog znanja.

S obzirom na naziv diplomskog rada, za pretpostaviti je da se Krševan u budućnosti vidi u ulozi trenera koji mlade sportaše priprema za sportske uspjehe.

Još vijesti