Pozvani i vatrogasci

Kad smo bili djeca, vjerojatno smo svi mislili da je posao vatrogasaca gasiti požar i spašavati mačke s drveća. Vatrogasci iz Vatrogasne postrojbe Zagreb su zaista spasili jednu nestašnu mačku, ali ne sa stabla već s krova. Naime, mačka je zapela na krovu kuće u Novom Brestju. Iz Azila Dumovec su objasnili čitavu situaciju u objavi na Facebooku.

„Jedna je crna maca na noge digla susjedstvo i dežurne službe. Zapela je kraj limarije na krovu jedne kuće u Novom Brestju. Čovjek koji tamo živi, opazio ju je jutros. Odmah je znao da je riječ o susjedovoj ljubimici. Budući da njezini ljudi nisu bili kod kuće, a da maca nije silazila s krova, pa je postojala bojazan da će životinjica dehidrirati, čovjek je krov oprezno polijevao vodom iz crijeva. Tako se blagi mlaz spuštao do mace“, započeli su objavu.

„Kako bi se mačka sigurno spustila s krova, dogovorili smo intervenciju s vatrogascima Vatrogasne postrojbe Zagreb. Čim su se s vatrogasnog kamiona razvukle ljestve i čim su vatrogasci krenuli prema malenoj pustolovki, ona je s krova odjurila u šestoj brzini te u dva, tri skoka bila na sigurnom“, objasnili su iz Azila.

Crna mačka azil Dumovec Vatrogasna postrojba Zagreb mačka na krovu Spašavanje Mačke Novo Brestje

Još vijesti