M. P. u Vijesti

Sreća za međimurske studente: Evo tko ostvaruje pravo na jednokratnu financijsku potporu

Uz prijavu, studenti su dužni priložiti dokumentaciju.

16. ožujka 2023 10:21
Novčanice i kovanice eura

Novčanice i kovanice eura Foto: Viktollio/Shutterstock

Međimurska županija objavila je javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore redovnim studentima za akademsku godinu 2022./2023., pravo na potpore u iznosu od 100 eura imaju svi studenti s prebivalištem na području Međimurske županije, stoji na portalu eMedjimurje.hr.

Potporu mogu ostvariti svi redovni studenti, bilo da su upisani u javnu visokoškolsku ustanovu ili privatnu visokoškolsku ustanovu s pravom javnosti u Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji ili drugom dijelu svijeta. Financijske potpore biti će dodijeljene za oko 2300 međimurskih studenata, a u županijskom proračunu za ovu mjeru predviđeno je nešto manje od 228 tisuća eura.

Javni poziv aktivan je do 14. travnja ove godine, a studenti se mogu prijaviti isključivo na službenim mrežnim stranicama Međimurske županije. Uz prijavu, studenti su dužni priložiti dokumentaciju: potvrdu o upisu u akademsku godinu 2022./2023. , skeniranu osobnu iskaznicu važeću od 02. ožujka ove godine ili elektronički zapis o prebivalištu iz sustava e-Građani.

Dokumentacija se dostavlja elektroničkim putem do 14. travnja.

Još vijesti