M. P. u Vijesti

Odluka o sufinanciranju najma za mlade: Ministri se ne slažu, a situacija je neizvjesna

Dogodio se potpuni obrat situacije

22. veljače 2023 15:34
Stambene zgrade

Stambene zgrade Foto: Grand Warszawski/Shutterstock

Ministar Branko Bačić najavio je da će država pomoći mladim obiteljima u stambenom zbrinjavanju, a ta se mjera odnosi na sve velike studentske gradove diljem Hrvatske. Odlučili su se na jednokratnu potporu u vrijednosti do 250 eura koja će studentima koristiti za smanjivanje troškova najma stanova ili režijskih troškova.

Međutim, dogodio se potpuni obrat, ministar financija Marko Primorac tvrdi kako ta odluka zapravo nikad nije donesena, prenosi Dnevnik.hr.

Mlade obitelji i studenti razveselili su se odlukom ministra graditeljstva Branka Bačića koji je rekao: „Središnji državni ured na Vladi je donio program sufinanciranja najma za mlade obitelji i mislim da je to trebalo ići u objavu i temeljem tog programa će se omogućiti, za što su osigurana sredstva u državnom proračunu.“, prenosi Dnevnik.hr.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNEVNIK.hr (@dnevnikhr)


Dan nakon objave ministra graditeljstva oglasio se ministar financija Marko Primorac koji je na pitanje novinara Dnevnika Nove TV odgovorio: „Mene nitko ništa nije pitao na temu. Ja nisam bio uključen u rasprave o tome. Da znam nešto više rekao bih. Možda je netko nešto krivo prenio. Da je donesena odluka da će se subvencionirati najmovi-nije.“, prenosi Dnevnik.hr.

Ministri se ne slažu oko odluke o jednokratnoj potpori studentima i mladim obiteljima, a nije poznat niti na koji način će se određivati iznos planiranih subvencija. Ministar Primorac ne podržava u cijelosti odluku, ali smatra da se može nešto poduzeti.

Situacija je neizvjesna, a troškovi najma i režija su sve veći. U svakom slučaju, studenti i mladi obitelji će još dugo čekati konačnu odluku.

Još vijesti