V.F. u Vijesti

Na današnji je dan pokrenut Twitter, a ovo je bila prva objava na njemu

Od tada je prošlo 17 godina...

21. ožujka 2023 13:51
Objave na društvenim mrežama su definitivno evoluirale

Objave na društvenim mrežama su definitivno evoluirale Foto: PhotoMIX-Company via Pixabay

Twitter je pokrenut prije 17 godina i to točno na današnji dan. Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone i Evan Williams su 21. ožujka 2006. godine stvorili Twitter koji je postao jedna od najvećih društvenih mreža.

Od pokretanja Twittera do danas, društvene mreže su se razvile do razmjera koje ni sami osnivači vjerojatno nisu predviđali. Tako danas imamo Facebook, Instagram, TikTok i mnoge druge, a objave na njima su evoluirale.

Slike i videi koji se danas objavljuju na društvenim mrežama izgledaju savršeno i profesionalno, a za ljude koji ih objavljuju mislimo kako su im i životi isto tako savršeni. Međutim, nije uvijek bilo tako.

Prvi tvit je objavljen istoga dana

Nekada su objave na društvenim mrežama bile jednostavne, a korisnici bi često objavljivali ono što im padne na pamet. Sjeti se svojih starih statusa, sramiš ih se. Ako nisi podijelio pjesmu s posebnim značenjem, primjerice Severininu „Grad bez ljudi“ i u opis napisao „posvećeno“, nisi imao život.

Istog dana kad je Twitter pokrenut, objavljen je i prvi tvit, a objavio ga je Jack Dorsey.

 

 

„just setting up my twttr“, bila je prva objava na toj društvenoj mreži.

Od 2006. godine do danas Twitter broji oko 450 milijuna aktivnih korisnika mjesečno. U listopadu prošle godine ga je preuzeo Elon Musk koji ga je platio 44 milijarde dolara.

vezano Lav iz Teletubbiesa Laganini Roditelji se žalili da je pretrašno za malu djecu: Zabranili emitiranje epizode Teletubbiesa zbog ove scene

vezano Čupava krava Nakon predavanja Krave napravile pomutnju na Twitteru: Znate li riješiti ovaj matematički zadatak?

Još vijesti