V.K. u Vijesti

[UZNEMIRUJUĆE] Snimali se kraj tijela za obdukciju na Medicinskom fakultetu uz pjesmu 'Ustaj sine, majka zove'

Uznemirujuće snimke izbrisane su s društvenih mreža.

14. rujna 2022 11:29
Otkriveno je tko su počinitelji.

Otkriveno je tko su počinitelji. Foto: francodelgrando via Shutterstock

Nedavno su se na društvenim mrežama pojavili uznemirujući snimci grupe mladića koji plešu i snimaju se u prostoriji za obdukciju leševa na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Iako su već uklonjene s društvenih mreža, nekoliko regionalnih medija ipak posjeduje uznemirujuće snimke koje su i objavili.

vezano Ivana je napisala ispit, a par sati nakon rodila je bebu! Vijesti Riješila zadnji ispit peticom, a dan nakon toga – pravac rodilište: 'Obranu diplomskog pripremala sam s bebom u naručju'

Prvi video prikazuje tijela šest preminulih, takozvanih "kadavera" koji služe za praktičnu nastavu na predmetu anatomija. Uz prizor s Instituta za anatomiju svira dip pjesme "Ustani, budi se".

Drugi video prikazuje mladića koji leži prekriven na stolu za obdukciju i potom ustaje uz pjesmu "Ustaj sine majka zove, ustaj sine zora je".

S fakulteta su javili da na snimkama nisu njihovi studenti S fakulteta su javili da na snimkama nisu njihovi studenti Foto: shutterstock by mareandmare

S Medicinskog fakulteta u Beogradu za N1 potvrđuju kako akteri ovih video-isječaka nisu njihovi studenti, no kažu kako to nikako ne umanjuje težinu ovog prijestupa pa će o cijeloj situaciji obavijestiti i policiju.

Obavijestili i policiju

Kako pojašnjavaju s fakulteta, za ove su snimke i "za skandalozno ponašanje grupe mladića saznali su iz medija."

vezano Kako izgleda prijemni na privatnom fakultetu? Laganini [VIDEO] Šokirala društvene mreže videom: 'Evo kako se rješava prijemni na privatnom fakultetu'

"Odmah je provedena istraga, kako bi se ustanovilo tko su osobe na snimci koja kruži društvenim mrežama. Na osnovu analize snimaka sigurnosnih kamera na Institutu za anatomiju 'Niko Miljanić' utvrđeno je da su snimak napravili radnici kompanije TVI, koju je fakultet angažirao zbog izvođenja radova na sistemu za detekciju i dojavu požara. Njihov identitet potvrdio je i direktor spomenute kompanije", navodi se u odgovoru televiziji N1.

"Fakultet će, stoga, o ovome obavijestiti organe Ministarstva unutarnjih poslova", poručili su.

izvor: rs.n1info.com

Još vijesti