L.B. u Vijesti

Na letu za Zadar 18-godišnjak putnicima slao fotografije rušenja zrakoplova: Provjerite koliko će godina biti na 'crnoj listi'

'Utvrđeno je da je psihički stabilan iako nema smisla za humor...'

16. kolovoza 2022 12:11
Putnicima u avionu njegova 'šala' nije bila smiješna...

Putnicima u avionu njegova 'šala' nije bila smiješna... Foto: Anton Brehov via Shutterstock

Nizozemska niskotarifna aviokompanija, Transavia, na crnu listu stavila je 18-godišnjeg putnika na točno pet godina zbog slanja fotografija rušenja zrakoplova drugim putnicima netom pred polijetanje leta iz Rotterdama za Zadar.

vezano Slika nije pronađena Laganini Student koji je pratio Muskov avion, sada prati ruske oligarhe: 'Ovo što oni imaju je apsolutno ludo'

18-godišnji putnik idućih 5 godina ne smije letjeti nizozemskom aviokompanijom Transavijom jer je nekoliko minuta prije polijetanja zrakoplova tipa B737-700 iz Rotterdama za Zadar ostalim putnicima u putničkoj kabini putem AirDropa slao fotografije srušenih zrakoplova, piše Croatian Aviation.

Uznemireni putnici odmah su obavijestili kabinsko osoblje, a fotografiju je dobio i sam šef kabinskog osoblja zadužen za stjuarde i stjuardese, pa je polijetanje odgođeno, a na zrakoplov pozvana policija.

vezano Filip je plašio prolaznike kraljevskim pitonom Laganini Student svojim kraljevskim pitonom plašio prolaznike po Zagrebu pa završio na sudu: 'Htio sam samo zabavu'

Glasnogovornik aviokompanija potvrdio je za medije kako je fotografija poslana ostalim putnicima protumačena kao moguća prijetnja bombom, te potencijalna najava onoga što bi se moglo dogoditi putnicima na samom letu ako zrakoplov poleti.

Posada je zatim zatražila da osoba koja je poslala fotografije ustane i izađe iz zrakoplova, no mladić nije htio ustati sve dok kapetan nije objavio kako zrakoplov neće poletjeti sve dok se ne pronađe krivac za navedeno.

18-godišnjak je ispraćen iz zrakoplova pod policijskom pratnjom, te je zbog navedenog čina izveden i pred sud. Kazao je kako nije imao loše namjere, već se samo htio našaliti s putnicima, također je utvrđeno da je psihički stabilan pa je očito kako nema smisla za humor.

vezano Osječki autobusni kolodvor Vijesti Pijani 22-godišnjak vrijeđao policajce pa dobio neobičnu kaznu: 9 mjeseci ne smije kročiti na autobusni kolodvor

Zrakoplov je poletio iz Rotterdama s 40-tak minuta zakašnjenja prema Zračnoj luci Zadar.

izvor: croatianaviation.com

Još vijesti