M. P. u Vijesti

Veleučilište koje se isplati upisati! Studenti pronađu posao u 3 mjeseca nakon diplome

Nedavno im je stigla oprema vrijedna gotovo 50 tisuća eura.

15. ožujka 2023 11:01
Suvremene medicinske lutke

Suvremene medicinske lutke Foto: Nastya_ph/Shutterstock

Na Veleučilište u Gradu Bjelovaru nedavno je stigla oprema vrijedna gotovo 50 tisuća eura, a riječ je o novim računalima čija vrijednost iznosi 29 tisuća eura. Također, ovo Veleučilište bogatije je za nekoliko suvremenih medicinskih lutki čija je vrijednost 20 tisuća eura, piše na portalu Bjelovar.live.

Nova sredstva koristit će studentima Sestrinstva i Mehatronike, a Veleučilište je ujedno i poligon za razvoj novih i mladih kadrova. Gradonačelnik Dario Hrebak za spomenuti portal govori: „U posljednjih pet godina imamo odličnu suradnju s bjelovarskim Veleučilištem koja se manifestira kroz mnogobrojne projekte koje smo pokrenuli. Moderno, dinamično, napredno bjelovarsko gospodarstvo 21. stoljeća ne može se ostvariti bez ciljanog znanja i mjesta na kojem se ono stvara.“

Podizanjem kvalitete studija u cilju je zainteresirati što veći broj maturanata, a samim time i povećati broj studenata. Ovo Veleučilište može se pohvaliti sa stopostotnom zaposlenošću završenih studenata Mehatronike, a tijekom svog studija imaju praksu na kojoj se dogovaraju oko budućeg zaposlenja.

Na početku su se odlučili za STEM programe koji imaju visoku zapošljivost, a provjeravanjem svakog studenta prikupili su podatke koji ukazuju da se 97 posto studenata ovog Veleučilišta zaposli u roku od 3 mjeseca od završetka studija.

Još vijesti