V.F. u Vijesti

Nesvakidašnja priča: Pijan ukrao kip iz crkve, pao i ozlijedio se anđelovim mačem

Goru priču od ove sigurno nemaš...

20. Siječnja 2023 13:14
Kip arkanđela Mihaela

Kip arkanđela Mihaela Foto: lbrownstone via Pixabay

Bilo da se radi o prolazu ili padu ispita, volimo to proslaviti. Vjerojatno ćemo si dati oduška i nakon ispitnih rokova koji sada već polako počinju kucati na vrata. Možda ćeš se ovoga puta opustiti i malo previše pa ćeš se iduće jutro probuditi s glavoboljom i rupama u sjećanju, a tvoja ekipa će ti prepričavati gluposti koje si radio.

U redu je opustiti se ponekad, ali ipak pripazi da ne napraviš baš neku veliku glupost. Primjerice, nemoj provaliti u crkvu i pokušati ukrasti kip arkanđela Mihaela. Netko je već pokušao pa se nije proslavio.

Carlos Alonso (32) optužen je da je preskočio ogradu župne crkve Cristo Rey u Monterreyu u Meksiku, u blizini američko-teksaške granice, prenosi LADbible.

Razbio je staklena vrata kako bi ušao u svetu zgradu i uzeo kip. Međutim, stvari su vrlo brzo pošle po zlu za lopova. Mladić se navodno spotaknuo i pao na kip arkanđela Mihaela. Da stvar bude još gora, mač svetog Mihaela je probio Alonsov vrat. Samo zahvaljujući prolaznicima koji su vidjeli njega i njegov trag krvi pozvana je hitna pomoć koja mu je spasila život.

Lokalno stanovništvo: „To je Božja kazna“

Alonso je zatim u pratnji policije prebačen u obližnju bolnicu, a očekuje se da će biti predan državnom odvjetništvu nakon što se oporavi od ozljeda.

Kip je ostao neoštećen. Naime, arkanđeo Mihael se obično prikazuje na umjetninama i kipovima s mačem u ruci kojim pobjeđuje Sotonu u borbi. Lokalno stanovništvo ovu Alonsovu neuspjelu krađu naziva pitanjem Božje pravde.

Vlasnica trgovine u Monterreyju, Lupita, je rekla da je Alonso zaslužio svoje ozljede i da to smatra Božjim činom.

„To mu se dogodilo jer je činio loše stvari”, rekla je. „Sveti Mihael je za zaštitu, za borbu protiv zla, mislim da mu se zato to dogodilo“, dodala je.

Ista je crkva u listopadu bila meta još jednog potencijalnog pljačkaša koji je pokušao ukrasti kip ministranta. Iako se ovaj lopov nije ozlijedio, uhitila ga je policija nakon što su ga uočili kako vuče kip nekoliko ulica dalje od crkve, izvijestio je ABC Noticias.

Izvor: LADbible.com

vezano Osječki autobusni kolodvor Vijesti Pijani 22-godišnjak vrijeđao policajce pa dobio neobičnu kaznu: 9 mjeseci ne smije kročiti na autobusni kolodvor

vezano Najsvježiji zadah ikada? Vijesti Najsvježiji zadah ikada? Mladići ukrali žvakaće gume u vrijednosti skoro 260 tisuća kuna

Još vijesti