V.K. u Vijesti

Nevjerojatno! Uhićeno 11 profesora: Studentima davali ocjene bez da su polagali ispite

Uhićeno 11 profesora jer ih se sumnjiči za malverzacije oko polaganja ispita...

31. svibnja 2022 12:44
Uhićeno njih 11, za jednim se traga!

Uhićeno njih 11, za jednim se traga! Foto: shutterstock by Thomas Andre Fure

Korupcija u visokom obrazovanju, nažalost je nešto s čim se često susrećemo.

Ministarstvo unutarnjih poslova u Srbiji uhitilo je 11 osoba, sve mahom profesore s Beogradske akademije poslovnih i umjetničkih strukovnih studija, a za jednim se još traga!

vezano Pokrenuo je lavinu svjedočanstva o problemu nepotizma i pogodovanja... Akademska četvrt Profesor 'raskrinkao' zapošljavanje 'preko veze' na fakultetima: 'Javljaju mi se stotine mladih s istim problemom'

Kako piše mondo.rs, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno Odjela za borbu protiv korupcije UKP, u suradnji s Posebnim odjelom za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, zajedno s Ministarstvom prosvjete, uhitili su 11 osoba koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u vezi s polaganjem ispita na spomenutoj beogradskoj Akademiji.

Od uhićenih profesora, V.S. je zastupnik jedne Agencije za konzalting iz Nove Varoši, koji je zaposlen u Visokoškolskoj jedinici van sjedišta ustanove u Novoj Varoši, Beogradske akademije poslovnih i umjetničkih strukovnih studija Beograd, dok su uz njega uhapšeni i profesori: N. P. (44), A. Z. (39), R. J. (60), N. D. (62), D. J. (59), I. B. (51), A. S. (63), Z. P. (60), D. Lj. (62) i A. S. (49) zbog zloupotrebe položaja, a za jednim policija još uvijek traga.

vezano ilustracija/Poznat po prolaznosti koja je nekad bila manja od 1%. Vijesti Profesor s Ekonomskog fakulteta poznat po niskoj prolaznosti na ispitima završio u zatvoru

Položili, a nisu se ni pojavili

Kako prenose, profesore se tereti da su napravili neistinite zapisnike o polaganju ispita za više studenata, gdje su napisali da su pojedini studenti položili ispite iako na njima uopće nisu bili prisutni, niti je izvršena provjera njihovog znanja.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Korupcija u visokom školstvu: Studenti s dobrom vezom ispite polažu tijekom praznika i vikendima

Sumnja se da je V.S. od kolovoza prošle godine, pa sve do veljače ove godine pomagao navedenim profesorima Beogradske akademije poslovnih i umjetničkih strukovnih studija u pisanju neistinitih zapisnika o polaganju ispita, gdje je više studenata dobilo korist u vidu položenih ispita.

Za dvoje osumnjičenih, V.S. i A.S. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali dobili krivičnu prijavu i privedeni su nadležnom tužilaštvu.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Kupovina ispita: Svaki drugi student smatra da na fakultetu ima korupcije, evo na kojima

izvor: mondo.rs

Još vijesti