L.B. u Vijesti

Nikada neće doći na promociju: 40 studenata iz Ukrajine posmrtno dobilo svoje diplome

Na trgu Rynok u ukrajinskome gradu Lviv, prisjećaju se studenata koji su izgubili život braneći svoju zemlju od početka ruske invazije.

16. kolovoza 2022 13:52
Ratna stradanja u Ukrajini broje se i u životima mladih studenata...

Ratna stradanja u Ukrajini broje se i u životima mladih studenata... Foto: Drop of Light via Shutterstock

Događanje "Diplome koje nikad neće biti dodijeljene" organizirana je od strane studentskoga vijeća, izvijestilo je Gradsko vijeće Lviva.

vezano Nikolai je brucoš na Cambridge Sveučilištu Vijesti 19-godišnji brucoš s Cambridgea bori se u Ukrajini, ali ne odustaje od faksa: 'Ponio sam skripte'

Više od 40 diploma izloženo je tijekom Dana mladosti u centru Lviva. Trebale su biti uručene studentima diljem zemlje, no to se nikada neće dogoditi jer su poginuli u obrani svoje zemlje, piše Pravda.

 

 

"U Ukrajini mladima smatramo osobe od 14 do 35 godina starosti, a studenti su među njima najaktivnija zajednica, koja razvija svoj grad, svoju zemlju, koja donosi i uvodi promjene. Zato je ovaj događaj okrutni podsjetnik svima da se nastave boriti i volontirati u znak sjećanja na sve koji su poginuli braneći svoju domovinu", izjavio je Rostyslav Yunyk, pročelnik Odjela za mlade grada Lviva.

izvor: pravda.com.ua

Još vijesti