M. P. u Vijesti

Nova rang lista! Naša 4 sveučilišta među najboljima u svijetu za 2023. godinu

Prema statistici Center for World University Rankings – CWUR.

19. svibnja 2023 12:12
Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu Foto: M.D./MojFaks

Objavljena je nova rang lista najboljih sveučilišta na svijetu za 2023. godinu prema statistici Center for World University Rankings – CWUR. Dobra je vijest da se na njoj nalaze četiri najveća sveučilišta u Hrvatskoj.

Riječ je o Sveučilištu u Zagrebu, Sveučilištu u Splitu, Sveučilištu u Rijeci i Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od svih spomenutih, najbolje je rangirano Sveučilište u Zagrebu i nalazi se na 528. mjestu, a to ga prema CWUR statistici svrstava među 2,6 posto najboljih svjetskih sveučilišta.

Sveučilište u Splitu je na 837. mjestu (među 4,1 posto najboljih sveučilišta), Sveučilište u Rijeci zauzima 1588. poziciju (među 7,8 posto najboljih), a Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 1925. poziciju (spada u 9,4 posto najboljih sveučilišta na svijetu), stoji na unizg.hr.

Već dugi niz godina za redom, prvih pet mjesta zauzimaju svjetski poznata sveučilišta Harvard University, Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, University of Cambridge i University of Oxford.

Još vijesti