P.S. u Vijesti

Obnova paviljona u Zagrebu će pričekati – studenti ne moraju brinuti da će se iseljavati usred godine

Donesena je nova odluka o obnovi paviljona, a izvijestili su je iz studentskog odbora

6. lipnja 2023 12:54
Studentski dom

Studentski dom "Stjepan Radić" Foto: M.D./MojFaks

Pojedini zagrebački studentski domovi na novo su obnovljeni. Jedan od njih je studentski dom „Cvjetno naselje“, kao i neki od paviljona studentskog doma „Stjepan Radić“, a uređen je i prvi paviljon studentskog doma „Lašćina“ koji je nastradao u potresima u posljednjih tri godine.

No, i dalje postoje oni koje tek treba obnoviti. Najčešći problem su stari prozori i namještaj, ali i cijevi te kablovi zbog kojih studenti često ostaju bez tople vode ili interneta.

Nedavno smo u razgovoru s ravnateljem zagrebačkog Studentskog centra, Mirkom Bošnjakom, doznali da je u planu obnova dva paviljona u sklopu studentskog doma „Stjepan Radić“. Kako nam je tada rekao, obnova je bila u planu krajem ove godine.

„Do kraja ove kalendarske godine planira se pokretanje obnove 5. i 6. paviljona čime će dodatnih 426 soba (852 ležaja) biti u potpunosti obnovljeno“, rekao je Bošnjak tada za MojFaks.

Međutim, situacija se u međuvremenu promijenila. Ubrzo nakon te obavijesti, studenti su bili u strahu jer će se početkom nove akademske godine useliti u svoje sobe, a zatim će krajem prosinca morati iseliti jer kreće obnova paviljona.

Obnova će krenuti nakon nadolazeće akademske godine

To više nije slučaj tako da zabrinuti studenti sada mogu odahnuti. Studentski odbor istoimenog doma objavio je obavijest, u privatnoj Facebook grupi njihovih stanara pod nazivom Studentski dom Stjepan Radić – „Sava“, o tome kako će obnova petog i šestog paviljona ipak pričekati.

Objava Studentskog odbora Save Objava Studentskog odbora Save Foto: Facebook/Studentski dom "Stjepan Radic" - "Sava"/Screenshot

Ono što je bitno napomenuti jest da se studenti u idućoj akademskoj godini neće morati iseljavati iz soba petog i šestog paviljona, s obzirom na to da će se s njihovom obnovom krenuti tek nakon nadolazeće akademske godine.

„U akademskoj godini 2023./2024. i dalje će biti mogući smještaji u 5. i 6. paviljonu“, napisali su iz njihova studentskog odbora.
 

Još vijesti