M. P. u Vijesti

Novosti o projektu kampusa Borongaj o kojem se priča godinama! Riješen problem prometne povezanosti

Održan je radni sastanak.

22. svibnja 2023 12:58
Prometna povezanost

Prometna povezanost Foto: Matthew Nichol/Shutterstock

O projektu Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj priča se već nekoliko godina, a prije nekoliko dana opet je aktiviran. U petak, 19. svibnja, održan je radni sastanak u auli Sveučilišta u Zagrebu, a pažnja je posebno posvećena prometnoj povezanosti.

Sastanak je održan između čelnika Grada Zagreba, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Sveučilišta u Zagrebu, a okupljeni su zbog razvoja Kampusa Borongaj te njegovoj prometnoj povezanosti s infrastrukturom Grada Zagreba.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je da spomenuti projekt smatra izuzetno važnim, a isti će transformirati cijeli Zagreb. Smatra kako je važno da svi dionici sudjeluju u njegovoj realizaciji, a Grad i ZET će sigurno krenuti u produljivanje tramvajske pruge prema Kampusu.

Rektor Stjepan Lakušić komentirao je da će razvoj prometne infrastrukture prema Kampusu povezati i revitalizirati pojedine dijelove grada, a isto tako i promijeniti cjelokupnu vizuru Zagreba, stoji na zagreb.hr.

Još vijesti