V.F. u Vijesti

Ono kad naručiš ratne dronove, a stignu ti vibratori: Ukrajinci hakirali Rusa koji je skupio novac za dronove

Kupili vibratore u vrijednosti od 25 tisuća dolara.

6. travnja 2023 16:10
Postao je ponosni vlasnik kolekcije vibratora.

Postao je ponosni vlasnik kolekcije vibratora. Foto: IFONNX Toys via Unsplash

Naručiš zelenu majicu s interneta, stigne ti paket, otvoriš ga, a u njemu je ljubičasta majica. Naručiš drugi nastavak Harry Pottera, stigne ti paket, otvoriš ga, a u njemu je treći nastavak. Naručiš cipele veličine 43, stigne ti paket, otvoriš, a u njemu su cipele veličine 45. Naručiš ratne dronove, stignu ti paketi, otvoriš ih, a u njima su vibratori. Nebitno koje veličine.

Vjerojatno si se poistovjetio. Uostalom, tko ne bi? Svima nam se dogodilo…

Ista se stvar dogodila i ruskom vojnom dobrovoljcu koji je kupovao ratne dronove za moskovske snage. Naime Mihail Lučin je prijatelj proruskog vojnog blogera Vladlena Tatarskog, poznatijeg kao Maxim Fomin, koji je ubijen u eksploziji u kafiću u St. Petersburgu u nedjelju. Lučin je skupljao novac za kupnju bespilotnih letjelica, ne knjiga o Harry Potteru, koje bi ruske trupe koristile u Ukrajini.

Hakeri naručili vibratore

Međutim, ukrajinska grupa Kiber Sprotyv je hakirala njegov AliExpress račun pa su novac koji je Lučin uštedio za ratne dronove potrošili na vibratore, piše Politico.eu.

Ah, ti šašavi ukrajinski hakeri.

„On je ratni zločinac, dragovoljac, bloger i sada vlasnik dilda“, rekli su hakeri u priopćenju, objavljujući snimke zaslona na kojima koriste Lučinov račun na AliExpressu.

Ukrajinci su tvrdili da su preko Lučinovog računa kupili seks igračke u vrijednosti od 25 tisuća dolara. Pretpostavljamo kako se za taj iznos može kupiti više vibratora nego ratnih dronova. Nama se čini kako je Lučin još bolje prošao.

Tužan što nema dovoljno projektila da pogodi hakere

„Sada će umjesto dronova morati poslati kamione pune vibratora, strapona i drugih vrlo vrijednih stvari za ruski narod“, dodali su hakeri.

Sam je Lučin potvrdio kako su njegovu e-poštu i AliExpress račun hakirali Ukrajinci, ali je tvrdio da je uspio vratiti većinu novca koji je potrošen, osim 195 eura vrijednih seksualnih igračaka koje su već bile isporučene. Prokomentirao je kako je tužan što nema dovoljno Kalibr projektila da pogodi hakere.

Otvorit će sex shop i kupiti još više dronova

Iz grupe Kiber Sprotyv su rekli kako Lučin laže o vraćanju novca. Da bi priča bila još smješnija, a već je dovoljno smiješna sama po sebi, Lučin je rekao da će otvoriti sex shop u Rusiji i kupiti još više dronova nego što je prvotno planirao. Ako se ta strašna prijetnja slučajno bude obistinila, to će biti prvi put u povijesti da je netko ratne dronove kupio novcem zarađenim od prodaje vibratora.

Ovaj zadnji podatak nije provjeren. Možda je netko već kupio ratne dronove novcem zarađenim od vibratora. Čovjek nikada ne može biti sto posto siguran kad su takve informacije u pitanju.

Iako to nisu izričito rekli, mi smo prozreli poruku koju su ukrajinski hakeri htjeli poslati. Vodite ljubav, a ne rat. Kupujte vibratore, a ne ratne dronove.

Izvor: Politico.eu

 

Još vijesti