L.B. u Vijesti

Ovo sveučilište utorkom i četvrtkom studentima nudi besplatan doručak

Sa Sveučilišta Zapadne Škotske kažu da su obroci, u ponudi dvaput tjedno, odgovor na sve više troškove života.

26. rujna 2022 10:46
staro novo, menza, tekst, stolovi, raspored

staro novo, menza, tekst, stolovi, raspored Foto: Foto: privatna arhiva, A.M., objavljeno uz dozvolu/MojFaks

Škotsko sveučilište nudit će studentima besplatan doručak u jeku poskupljenja, inflacije i financijske krize koja će zahvatiti brojna kućanstva diljem svijeta.

vezano Prizor iz grada zagreba Vijesti Postaju li stanovi preskupi za mlade? Zbog astronomskih cijena, studenti 'podstanari' napuštaju fakultete

Kako objavljuju, studentima će utorkom i četvrtkom nuditi besplatan kontinentalni doručak u restoranima kampusa Ayr i Paisley, u periodu od 8:30 do 9:30 ujutro, piše THE.

Način da svim studentima osiguraju pun želudac na početku dana

"Uz troškove koji postaju sve viši u različitim aspektima života, nadamo se da će ovo dovesti do malene, ali pozitivne razlike kako bismo se osigrali da su studenti siti i spremni za dnevne obaveze", kazala je Lucy Meredith sa Sveučilišta.

"Ne samo da će na zdrav način započeti svoj dan, nego je i činjenica da doručak pozitivno utječe na sposobnost učenja i opće zdravlje. Istraživanja su pokazala kakav učinak preskakanje doručka može imati na sposobnost učenja, a ova inicijativa ilustrira našu predanost mentalnoj i fizičkoj dobrobiti naših studenata", pojasnila je.

vezano Iscrpljeni su i razmišljaju o odustajanju Vijesti Čak 6 od 10 studenata medicine štedi na hrani zbog krize, dio ih odustaje od studija

Inicijativa stiže nakon sve snažnije zabrinutosti zbog vala poskupljenja troškova života, posebice u slučaju studenata, te osude s mnogih sveučilišta zbog propusta vladajućih iz Westminstera koji su odbili odobriti dodatnu pomoć studentima u financijskom izvještaju objavljenome 23. rujna.

Prorektori su upozorili na rizik da studenti u ovoj krizi ostanu zaboravljena demografska skupina, posebice u kontekstu sve viših troškova energenata i računa za kućanstva.

55 posto studenata razmišlja o ispisivanju s fakulteta

Anketa provedena među studentima mnogih britanskih sveučilišta pokazala je da je 67 posto studenata zabrinuto zbog troškova života ovog semestra, dok 55 posto njih tvrdi da će morati napustiti studij zbog nemogućnosti plaćanja troškova života tijekom studiranja.

vezano U iščekivanju jesenske financijske krize, studenti pozivaju na štednju Vijesti Studenti u Njemačkoj pokrenuli 'izazov' štednje: 'Tuširajte se hladnom vodom, ne koristite fen...'

Rebecca Grant, predsjednica Udruge studenata ovog Sveučilišta pozdravlja inicijativu.

"Oduševljeni smo što se na sveučilištu pokreće Breakfast Club kako bi pomogao studentima. Svakako će donijeti brojne pogodnosti, a i odlična je prilika studentima da se susretnu s drugim kolegama i širom zajednicom sveučilišta, koje inače ne bi imali prilike sresti na predavanjima", tvrdi.

vezano Kupio je samo konzerve i nešto osnovno... Nakon predavanja Student se požalio na račun iz trgovine: 'Potrošio sam 1100 kuna, a evo što sam kupio...'

izvor: timeshighereducation.com

Još vijesti