L.B. u Vijesti

Pijani 22-godišnjak vrijeđao policajce pa dobio neobičnu kaznu: 9 mjeseci ne smije kročiti na autobusni kolodvor

Mladić iz Osijeka dobio je neobičnu kaznu: ne smije kročiti na osječki kolodvor devet mjeseci.

27. lipnja 2022 14:01
Osječki autobusni kolodvor

Osječki autobusni kolodvor Foto: screenshot via Facebook@Ivan Vucko

Općinski sud u Osijeku proglasio ju je jer je 16. veljače oko 7 sati u čekaonici autobusnog kolodvora vidljivo pijan uzvikivao razne neartikulirane riječi.

Zbog toga je dobio 10 dana zatvora, a na dodatnih 10 dana zatvora je kažnjen jer je psovkama "počastio" policajce.

Nije birao riječi

Na suđenju je utvrđeno kako je mladić u 7.38, ali i naknadno u obližnjoj zgradi PU osječko-baranjske, vrijeđao čevoricu policajaca koji su došli na intervenciju. Vikao im je: "Tko vas j***, pušite k****! J***** se, vidjet ćete vi! Zvat ću ja svoga tatu!"

vezano Zatvorili vrata fakulteta, a studentima ništa nisu rekli... Vijesti Fakultet 'propao', a nisu javili studentima: Apsolventica sve prijavila policiji

Mladić ipak u zatvor neće ići ako u idućih godinu dana ne počini identičan ili teži prekršaj. Ako, pak, opet bude prostačio, mora odslužiti 19 dana zatvora, jer je jedan dan već bio na triježnjenju. U drugom dijelu presude osječki sud je 22-godišnjaku izrekao zaštitnu mjeru zabrane posjećivanja osječkog autobusnog kolodvora u trajanju od devet mjeseci, piše Glas Slavonije.

Mladić se nije pojavio na sudskoj raspravi iako mu je na adresu na kojoj je prijavljeno njegovo prebivalište poslan sudski poziv (koji se na kraju vratio sudu) i njegovo ime je potom stajalo na oglasnoj ploči sudu. Sud je stoga donio odluku da se rasprava održi u njegovoj odsutnosti, a na raspravi su ispitani voditelj kolodvora i jedan od policajaca koji su bili na intervenciji.

Povremeno se ipak pristojno ponaša

Voditelj kolodvora je rekao kako mu je 22-godišnjak poznat jer je i prije pijan uznemiravao putnike na kolodvoru. Zvao je policiju jer su mu se putnici žalili na ponašanje pijanog mladića i njegovo agresivno ponašanje. Napomenuo je da mladić i dalje dolazi na kolodvor, a povremeno se zna i pristojno ponašati. I ispitani policajac posvjedočio je što se dogodilo na kolodvoru, a potom i u policijskoj zgradi.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Brucošica se predala policiji jer je varala na ispitu

"Sud je okrivljenika proglasio krivim te mu je za svaki prekršaj utvrdio kaznu zatvora u navedenom trajanju, a potom izrekao ukupnu kaznu zatvora, nalazeći da je ona primjerena stupnju krivnje okrivljenika, društvenoj opasnosti djela i svrsi kažnjavanja. Prilikom odlučivanja o sankciji sud je kao olakotnu okolnost cijenio loše imovno stanje okrivljenika, dok je kao otegotne okolnosti cijenio prekršajnu kažnjavanost za istovrsne prekršaje kao i ustrajnost u činjenju prekršaja", navodi se, između ostaloga, u obrazloženju presude Općinskog suda u Osijeku.

izvor: Glas Slavonije

Još vijesti