P.S. u Vijesti

Policija privela osumnjičenike s krivotvorenim diplomama u BiH – više fakulteta pod istragom

Osnovana je i posebna policijska operacija „Klaster“ u svrhu ove istrage.

21. veljače 2023 14:31
Preuzimanje sveučilišne diplome.

Preuzimanje sveučilišne diplome. Foto: George Rudy/Shutterstock

„Klaster“ je naziv policijske akcije unutar koja se traže osumnjičenici da su počinili kaznena djela organiziranog kriminala. Akcija je provedena danas na području Mostara, Banja Luke, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog i Travnika.

Kaznena djela u sklopu ove akcije dotiču se organiziranog kriminala, odnosno nedopuštene trgovine i pranja novca, kao i kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja ili ovlasti te krivotvorenje ili uništenje službene isprave, odnosno diplome.

„Klaster“ je pokrenut zbog istrage koja se provodila u dužem vremenskom periodu, a otkrila je nezakonito izdavanje i nedopuštenu trgovinu fakultetskih diploma na području Bosne i Hercegovine, kako navodi Dnevnik.hr.

Nakon uhićenja, policija je zaplijenila i veću količinu novčanih sredstava, a trenutno se i zapljenjuje dokumentacija na fakultetima koji su pod istragom u sklopu ove akcije.

„Privedeno je više zaposlenika i visokih dužnosnika sveučilišnih ustanova u Bosni i Hercegovini“, rekli su dužnosnici Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

izvor: dnevnik.hr
 

Još vijesti