Moj Faks u Vijesti

Priopćenje SC-a: Pogledajte rezultate analize namirnice u kojoj je pronađen nametnik

Proveden je hitni inspekcijski nadzor restorana

8. ožujka 2023 14:11
Menza Studentskog centra u Zagrebu

Menza Studentskog centra u Zagrebu Foto: M.D./MojFaks

U zatvorenoj grupi Studentskog doma „Stjepan Radić“ jedan student je objavio sliku crva koji se nalazi u juhi od gljiva. Kuhari mu prvo nisu vjerovali, a na kraju su zaključili da je vjerojatno stvar u proizvođaču.

Ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu, Mirko Bošnjak, poslao je hitnu intervenciju u kuhinju menze kako bi napravili analizu namirnice i zaključili o čemu je riječ. Povodom pristiglih analiza namirnice u kojoj je pronađen nametnik, poslano je priopćenje u kojem je objašnjeno da je nametnik bio prisutan i u drugim originalno zapakiranim vrećicama proizvođača.

„Povodom pronalaska nametnika (crva) od strane studenta u juhi od gljiva u studentskom restoranu. Ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu naložio je hitni inspekcijski nadzor restorana te je spornu namirnicu poslao na daljnju analizu u akreditirani laboratorij. Analize su pokazale da je nametnik bio prisutan i u drugim originalno zapakiranim vrećicama proizvođača. Odmah po primitku analiza, ravnatelj Mirko Bošnjak naložio je da se navedena namirnica povuče iz svih skladišta i kuhinja Studentskog centra u Zagrebu te da se ista pripremi za povrat dobavljaču. Iz prethodno navedenog razvidno je da se u ovom slučaju ne radi o propustima osoblja Studentskog centra u Zagrebu, nego je do propusta došlo na strani proizvođača navedene juhe. Ovom prilikom naglašavamo kako je jako važno u slučaju svake primjedbe na kvalitetu studentskog obroka, obratiti se odgovornoj osobi studentskog restorana SC-a, prema uputama koje se nalaze u svim restoranima, kao i na našoj web stranici. Studentski centar u Zagrebu ispričava se studentu na neugodnosti koju je doživio u restoranu u Savskoj 25.“