V.K. u Vijesti

Profesor od studenta koji je pokušao samoubojstvo tražio da se ispriča cimerima jer je 'sebičan'

Profesor je smatrao da je dobio otkaz zbog "staromodnog razmišljanja", pa je još i tužio sveučilište. Izgubio je.

29. kolovoza 2022 12:57
Dobio je otkaz sa Sveučilišta

Dobio je otkaz sa Sveučilišta Foto: shutterstock by LMWH

Profesor sa Sveučilišta Loughborough u Velikoj Britaniji dobio je otkaz nakon što je prisilio studenta da se ispriča svojim cimerima za pokušaj samoubojstva, prenosi The Tab.

Pogoršanje mentalnog zdravlja osjeća sve više mladih, a posebno su pogođeni studenti.

vezano Stara knjižnica na Sveučilištu u Cambridgeu Vijesti Misterij na prestižnom sveučilištu? U posljednja 4 mjeseca 5 studenata izvršilo samoubojstvo

Prijetio mu izbacivanjem s faksa

Naime, profesor imena Paul Leaney tražio je od ostalih cimera koji žive s anonimnim studentom da se izjasne kako su se osjećali zbog cimerovog pokušaja ubojstva. Zbog ove je situacije profesor otpušten sa sveučilišta, a kasnije je i tužio sveučilište zbog dobivenog otkaza.

Radni sud je zaključio da je Loughborough sveučilište imalo pravo otpustiti proesora zbog sporne situacije. On je naime radio za sveučilište još od 1979. godine i bio je upravnik jedne od prostorija u kojoj si je nesretni student pokušao oduzeti život 2018. godine.

vezano Nakon sviranja i zabave, student je digao ruku na sebe... Vijesti Horor na rođendanu: Student pjevao i svirao gitaru pa u voćnjaku izvršio samoubojstvo

Nakon tog je incidenta profesor organizirao sastanak s njim i njegovim cimerima. Na tom je takozvanom sastanku anonimnog studenta prozvao "sebičnim", a navodno je i spomenuo krivi način kojim si je student htio presuditi.

Leaney je kazao studentu da ima "šest tjedana da pokaže kako se trudi oko svog mentalnog zdravlja" ili da će ga izbaciti s fakulteta, čuo je sud.

"Staromodno razmišljanje"

Sud je istražio postupke profesora, koji je pak smatrao da je na meti sveučilišta zbog "staromodnog razmišljanja", pa je svog bivšeg poslodavca i tužio.

vezano depresija, tuga, žalost, nesretni Nakon predavanja Najmanje 50 studenata mjesečno potraži psihološku pomoć u ovom hrvatskom sveučilišnom gradu: Prošla godina bila rekordna

Profesor je kazao da je poslodavac, odnosno sveučilište, prekršilo ugovor s njim kao zaposlenikom zbog kojeg je dobio otkaz. Inače, profesor je i dalje nastavio raditi na sveučilištu nakon incidenta sa studentom, stoga je sud zaključio kako nije dobio otkaz odmah nakon incidenta, što je profesor tvrdio u svojoj tužbi.

Leaney je trebao u profesorsku mirovinu 2021., ali je otišao tek ove godine.

izvor: thetab.com

Još vijesti