P.S. u Vijesti

Profesori ispitali znanje umjetne inteligencije iz pravnih kolegija: „To je poprilično osredni student prava“

ChatGPT je novi oblik umjetne inteligencije koji nam je poznat od kraja prošle godine.

27. Siječnja 2023 14:29
ChatGPT pisao ispit iz pravnih predmeta.

ChatGPT pisao ispit iz pravnih predmeta. Foto: Billion Photos/Shutterstock

ChatGPT novitet je u svijetu umjetne inteligencije, s obzirom na to da je debatirao krajem studenog prošle godine, a potpuno je besplatan za sve korisnike.

Naime, u pitanju je program koji daje odgovore na temelju zahtjeva korisnika, a „pametan“ je zbog količine podataka koje sadrži, uključujući i zakonske regulative.

Njegovo znanje ispitali su profesori prava sa Sveučilišta u Minnesoti, kako piše Reuters, i to na način da su ispitne napisane ChatGPT-om naslijepo ispravljali zajedno sa stvarnim studentskim testovima.

Njegova ocjena manja od stvarnog prosjeka

Njegovi rezultati ispita iz četiri pravna kolegija nisu bili loši, ali su bili ispod prosječne osobe pravih, ljudskih studenata. Naime, prosječna studentska ocjena bila je četiri, dok je ChatGPT zaslužio trojku. Što znači da bi ovaj oblik umjetne inteligencije zapravo uspio diplomirati pravo.

ChatGPT bi bio prilično osrednji student prava“, napomenuo je glavni autor ovog istraživanja umjetne inteligencije, Jonathan Choi.

On, u suradnji s drugim profesorima Sveučilišta u Minessoti, nije jedini koji je ispitao znanje ChatGPT-a, jer su to već napravili i neki drugi, poput dva profesora kod kojih je ovaj oblik umjetne inteligencije pao na pravosudnom ispitu višestrukih odgovora.

izvor: www.reuters.com
 

Još vijesti