L.B. u Vijesti

Profesorica pozvala policiju zbog studentica koje su na predavanje zakasnile 2 minute

Zbog kašnjenja od dvije minute, profesorica je pozvala policiju u pokušaju da ih istjera iz predavaonice.

30. lipnja 2022 12:37
Zbog dvije minute kašnjenja, alarmirana je i policija.

Zbog dvije minute kašnjenja, alarmirana je i policija. Foto: Jure Divich via Shutterstock

Studentica Bria Blake objavila je video o ovom incidentu na TikToku. U videu koji je pregledan više od milijun puta, tvrdi da su dvije kolegice afroameričkog porijekla, Taylor i Kamryn, zakasnile na predavanje dvije minute.

vezano Zatvorili vrata fakulteta, a studentima ništa nisu rekli... Vijesti Fakultet 'propao', a nisu javili studentima: Apsolventica sve prijavila policiji

Profesorica, koju Blake imenuje kao Carissu Gray, od studentica je zatražila da napuste predavanje jer su zakasnile.

Intervenirala policija s kampusa

Na prve medijske upite, nitko od aktera nije odgovorio, osim Sveučilišta s kojega su poručili da provjeravaju što se točno dogodilo, piše NBC News.

"Provjeravamo ovaj događaj i kako su na njega reagirali zaposlenici fakulteta. Policija koja patrolira kampusom došla je na poziv profesorice i odmah umirila situaciju između studentica i zaposlenice", izjavili su sa Sveučilišta.

 

@briaisok please don’t scroll passed this. #fyp #foryou #foryoupage #SmellLikeIrishSpring #fypシ #fy ♬ original sound - Bria❤️

 

Prema verziji koju je podijelila 20-godišnja Bria, Taylor je na zamolbu profesorice da izađu van odgovorila da su kao studenti platili da budu ondje na što je Gray napustila predavaonicu i vratila se u pratnji dvoje policajaca.

"Ovakve stvari ne smiju se iznova događati mladim afroamerikancima u SAD-u", govori Blake uz napomenu da su vrata predavaonice bila širom otvorena te da su studentice ušle, sjele na svoja mjesta i izvadile svoje stvari, da bih ih profesorica tek nakon toga zamolila da izađu van.

Pravilnik protiv ometajućeg i rizičnog ponašanja

Sveučilište u Georgiji primijenjuje pravilnik protiv "ometajućeg ponašanja u predavaonicama", a koji predviđa pravo da nastavnik pozove policiju da iz predavaonice izvede studenta koji svojim ponašanjem predstavlja prijetnju za vlastitu sigurnost, sigurnost predavača, ali i ostalih kolega.

vezano Bube Laganini Bolje buba u glavi nego u sobi: Studentica zakasnila na predavanja zbog najbizarnijeg mogućeg razloga

Iz glasnogovorništva fakulteta ipak poručuju da pozivanje policije zbog kašnjenja ili nepristojnog ponašanja prema predavaču ipak nije uobičajena praksa.

"Pozivanje policije zbog dvije studentice koje su na predavanje zakasnile dvije minute zbilja je nerazumno i opasno", smatra Blake.

izvor: nbcnews.com

Još vijesti