V.F. u Vijesti

Promjena za promjenom na Filozofskom! Poznato je hoće li nastava biti uživo ili online

Promijenili su odluku!

21. veljače 2023 15:57
Filozofski fakultet

Filozofski fakultet Foto: M.D./MojFaks

Filozofski fakultet u Zagrebu je nedavno iznenadio studente svojom obavijesti da će se nastava odvijati online. Naime, najavili su kako će se nastava u ljetnom semestru odvijati online zbog obnove zgrade Fakulteta, o čemu smo pisali ranije.

Reakcije studenata na tu obavijest su bile vrlo brune, ali se čini kako ipak mogu odahnuti jer su ih obavijestili u službenom mailu kako će se nastava ipak održavati kontaktno na Fakultetu.

Zamjena stolarije će se izvoditi vikendom

„U skladu s najavom da ćemo vas o mogućnostima održavanja kontaktne nastave pravovremeno obavještavati, iznimno nas veseli da je današnji sastanak Koordinacije za postpotresnu obnovu rezultirao dogovorima s kojim će se nastava u ljetnom semestru ak. god. 2022./2023. održavati kontaktno u prostorima Fakulteta. Izvođač je ponudio operativno rješenje prema kojem će se osigurati sve potrebne mjere zaštite studenata i zaposlenika Fakulteta, a dinamika radova u najvećoj mogućoj mjeri uskladiti s nastavom na fakultetu“, piše u službenom mailu koji su studenti dobili.

Filozoski fakultet Filozoski fakultet Foto: M.D./MojFaks

U mailu stoji i kako će se zamjena stolarije izvoditi subotom i nedjeljom kako se nastava ne bi ometala, a izradit će se i plan ograničenog pristupa pojedinim dijelovima Fakulteta kako bi se radovi mogli odvijati i tijekom radnog dijela tjedna.

Na sva studentska pitanja, večeras u 19 sati, u dvorani D7 na Filozofskom fakultetu odgovore bi trebao davati dekan Domagoj Tončinić i njegova suradnica, prodekanica za nastavu i studente Ivana Vidović Bolt.

Htjeli su hitno potrošiti EU sredstva

Podsjetimo, Filozofski fakultet je početkom ove akademske godine dobio 17.158.000,00 kuna bespovratnih sredstava od strane Fonda solidarnosti Europske unije. Krajnji rok za trošenje ovog iznosa, odnosno iskoristiti ga u svrhu obnove oštećenih dijelova zgrade fakulteta, je 30. svibnja ove godine. Zbog toga su odlučili žurno krenuti s obnovom i prebaciti nastavu online.

Studenti su pokrenuli i peticiju kojom se zalažu za nastavu uživo.

„Biti student ne znači samo studirati te s razlogom postoji izraz studentski život, koji podrazumijeva i društveni aspekt studiranja, a koji je istom ovom odlukom nekima onemogućen ili sveden na minimum“, stoji u online peticiji.

vezano Online nastava Akademska četvrt [ANKETA] Online ili nastava uživo? Za neke je online nastava bila užitak, a drugima je predstavljala noćnu moru

vezano Filozofski fakultet u Zagrebu uvodi online nastavu. Akademska četvrt Filozofski se napokon oglasio, 17 milijuna kuna troše u zadnji čas – studenti pokrenuli peticiju

vezano Online način izvođenja nastave. Akademska četvrt Filozofski fakultet OPET prelazi na online nastavu, studenti nezadovoljni: „Ono u koroni je bilo šrot“

Još vijesti