P.S. u Vijesti

Prošla je godina dana od tragične smrti dvaju studenata: Na Fakultetu hrvatskih studija održana komemoracija

Nikola i Jerko poginuli su prošle godine, u blizini Fakulteta hrvatskih studija.

16. ožujka 2023 15:03
Komemoracija povodom godišnjice smrti studenata Fakulteta hrvatskih studija.

Komemoracija povodom godišnjice smrti studenata Fakulteta hrvatskih studija. Foto: Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu/Facebook

Danas je održana komemoracija u znak sjećanja na poginule studente Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Okupljanje održano je povodom prve godišnjice tragičnih smrti studenta Nikole Michaela Sušeca, tada studenta prve godine kroatologije i filozofije i kulturologije, te njegovog prijatelja i kolege, Jerka Kučića, tada studenta druge godine povijesti i filozofije i kulturologije.

Komemoracija se održala u knjižnici Fakulteta hrvatskih studija, a prvu obljetnicu njihove smrti organizirale su studentice Asja Bužimkić i Tea Vlahov.

„Na današnji dan prije godinu dana tragično je preminuo Nikola Michael Sušec, student prve godine kroatologije i filozofije i kulturologije. Dva dana kasnije, 18. ožujka 2022. ista sudbina zadesila je njegovoga prijatelja i kolegu Jerka Kučića, studenta druge godine povijesti i filozofije i kulturologije“, napisali su s Fakulteta hrvatskih studija na svojem službenom Facebook profilu.

Podsjetimo, prošlo je točno godinu dana od tragične smrti ovih dvaju studenata. Nikola Michael Sušec nestao je prije godinu dana, no ubrzo nakon je nađen te je utvrđeno da je stradao na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb.

Dva dana kasnije, nakon saznanja o stradalom Nikoli, ubrzo je pristigla vijest i o drugom studentu, Jerku, koji je otišao u potragu za svojim nestalim prijateljem i kolegom, također je ubrzo pronađen, a prema tadašnjim informacijama, stradao je na isti način kao i Nikola.
 

Još vijesti