V.F. u Karijera

Prilika da uđete u akademsku zajednicu i pokažete što znate! Ako studirate na tehničkom fakultetu, nemojte propustiti ovaj festival

Studenti na SIFI festivalu mogu osvojiti novčane nagrade i ostvariti stručnu suradnju.

8. studenog 2022 12:19
SIFI

SIFI Foto: Screenshot; Facebook; Sarajevo Innovations Festival

Studenti često imaju zaista dobre ideje i projekte, ali ponekad ne znaju kako to prezentirati znanstvenim i poslovnim zajednicama kako bi na temelju toga ostvarili uspješnu karijeru.

Upravo je zato studentsko udruženje STELEKS s Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu pokrenulo posebni festival na kojem svi zainteresirani studenti tehničkih fakulteta mogu prezentirati svoje inovacije stručnoj i akademskoj zajednici.

Sarajevo Innovations Festival (SIFI) je smotra studentskih radova na kojoj sudjeluju studenti tehničkih fakulteta iz Bosne i Hercegovine, ali i regije kako je objasnio Muhamed Zukić, organizator skupa i predsjednik Udruženja studenata STELEKS.

Festival se ove godine održava 12. studenog u hotelu Europa, a sudjelovanje na festivalu je besplatno, što je bitno naglasiti za studente koji se žele prijaviti.

Osim toga, na festivalu neće sudjelovati samo studenti iz Bosne i Hercegovine, već i iz drugih zemalja. Osim što su na njemu već sudjelovali studenti iz regije, radovi se mogu poslati i na engleskom.

Cilj festivala je omogućiti studentima da naprave prvi korak u svojoj akademskoj i stručnoj karijeri.

„Sudionici imaju priliku dobiti novo životno iskustvo, dobiti priliku i prostor da pokažu što mogu u znanstvenim poljima koja ih zanimaju. Pored toga što su osigurane i vrijedne novčane nagrade za najbolje radove, sudionici imaju priliku vidjeti svoj rad objavljen u našem godišnjem zborniku radova koji se sastoji upravo od radova koji su prijavljeni na SIFI-ju. Također, trudimo se da se na dan smotre, sudionici osjećaju kao pripadnici akademske zajednice i dožive zaista kako izgleda jedna znanstvena konferencija“, rekao je Zukić za Al Jazeeru.

Zukić dodaje i kako sudionici svoje radove dostavljaju u IEEE formatu, odnosno formatu namijenjenome inženjerskoj zajednici, čime mogu skrenuti pažnju na sebe i nudi im se prilika da budu prepoznatljivi.

Osim novčanih nagrada moguća i stručna suradnja

Sudionici na prethodnim festivalima su imali priliku i objaviti svoje radove u poznatom stručnom časopisu IEEE Access te su dobivali i stipendije zbog sudjelovanja na SIFI-ju.

Kako organizatori kažu, prezentirani radovi prolaze kroz rigoroznu selekciju, a recenzenti su profesori, asistenti i istaknuti stručnjaci iz prakse koji ocjenjuju pristigle radove.

Organizatori ističu i kako im je važno da postoji interes među studentima iz regije koji svoje ideje žele izložiti na ovom festivalu.

izvor: balkans.aljazeera.net

Još vijesti