P.S. u Vijesti

Pulski studenti pravi su sretnici: Sveučilišna knjižnica ponovo vraća noćne usluge rada i učenja

Ova usluga prvotno je bila ukinuta još 2020. godine zbog pandemije koronavirusa.

2. ožujka 2023 10:38
Učenje noću u knjižnici.

Učenje noću u knjižnici. Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Život se ponovno vraća u normalu nakon pandemije koronavirusa, koja još uvijek traje. Da se sve vraća „na staro“, dokazuju i sve mjere koje se polako ukidaju, a koje su bile donesene početkom pandemije i tijekom svih drugih lockdowna kojima smo svjedočili.

Jedna od tih mjera koja se napokon ukida je i ona vezana uz Sveučilišnu knjižnicu u Puli. Naime, kako su obavijestili na svojim službenim mrežnim stranicama, knjižnice će ponovno raditi noću, a ova ovaj novitet na snagu je stupio 1. ožujka.

Usluga uvedena još 2011. godine

Navode da je noćna usluga Sveučilišne knjižnice u Puli uvedena još 2011. godine na zahtjev studenata, a zbog pandemije koronavirusa, 2020. ista je bila ukinuta. Što znači da će studenti ponovo moći raditi ili učiti u knjižnici od ponedjeljka do petka u periodu od 20 sati pa sve do ponoći.

No, ne mogu svi koristiti ovu uslugu, s obzirom na to da je tijekom noćne usluge nužno pozvoniti i pokazati člansku iskaznicu knjižnice na video-parlafonu.

Usluga noćnog rada pulske Sveučilišne knjižnice omogućuje 40 mjesta u Velikoj čitaonici na prvom katu, osam računala s pristupom internetu te knjige iz zatvorenog i otvorenog pristupa koje korisnik treba prethodno naručiti do 18 sati tog istog dana.

izvor: skpu.unipu.hr

Još vijesti