L.B. u Vijesti

U potopljenoj menzi i dalje problemi: Voda stalno izvire, slijede deratizacija i dezinsekcija

Iz najstarijeg riječkog studentskog restorana ispumpano je više od sto tisuća litara vode...

4. listopada 2022 12:28
Restoran je zatvoren zbog remonta i sanacije dimnjaka, a sada i poplave...

Restoran je zatvoren zbog remonta i sanacije dimnjaka, a sada i poplave... Foto: screenshot via YouTube@Kanal Ri

Iako je od bujičnih poplava prošlo pet dana, u studentskom restoranu Index vatrogasci su i jučer imali posla.

Kako navodi ravnatelj Studentskog centra Rijeka Goran Manestar, još jučer je voda izvirala na visini od tri centimetra iznad poda, a čekaju ih i dodatni radovi poput dezinsekcije i deratizacije.

"Morali smo zvati vatrogasce da ponovo ispumpaju vodu, a za četvrtak smo naručili dezinsekciju i deratizaciju te planiramo otvaranje restorana u ponedjeljak. Do tada ćemo sanirati i zidove, tamo gdje treba, a u kakvom su stanju električni uređaji u restoranu koji su bili pod vodom, znat ćemo tek krajem tjedna. Jučer su nam bili serviseri, međutim uređaji su i dalje puni vlage pa se nije moglo provjeriti rade li ili ne. Moramo čekati da se osuše", objašnjava Manestar za Novi list.

Šteta i na oba studentska naselja

Štetu na električnim uređajima, dodaje, bit će i najskuplje nadoknaditi, a riječ je o zamrzivačima, rashladnim škrinjama i elektrošokeru.

Nešto manjih šteta ima i u oba studentska naselja, no kako ističe Manestar, uglavnom se radi o manjim prodorima vode i štetama na pojedinim dijelovima namještaja.

vezano Oborinske vode prodrle su u najstariju menzu u Rijeci... Akademska četvrt [VIDEO] U katastrofalnoj poplavi u Rijeci stradao i studentski restoran: Pogledajte kako voda prodire u najstariju riječku menzu

"Imali smo i manji prodor vode u restoranu Kampus, u apartmanima u Studentskom naselju 'Ivan Goran Kovačić', kao i u petnaestak soba u Kampusu te u teretani u Kampusu. No, u usporedbi sa štetom u Indexu, sve je to zanemarivo", ističe ravnatelj.

Podsjetimo, restoran Index od rujna je povrgnut redovitom godišnjem remontu i sanaciji dimnjaka, a svoja je vrata studentima trebao otvoriti prošle subote. No, zbog poplave to je odgođeno.

Bez obzira na električne uređaje, otvorenje u ponedjeljak

"Radovi koji su rađeni u rujnu nisu zahvaćeni poplavom, a bez obzira na električne uređaje za koje još ne znamo u kakvom su stanju, Index otvaramo u ponedjeljak", najavljuje Manestar.

izvor: novilist.hr

Još vijesti