M. P. u Vijesti

Dobre vijesti za studente ovog grada: Dodijeljene 194 subvencije za one koji su na listi čekanja

Potreba za izgradnjom dodatnih smještajnih kapaciteta

2. ožujka 2023 14:28
Subvencije za studente

Subvencije za studente Foto: ITTI Gallery/Shutterstock

Riječki studenti koji su ostvarili pravo na dom, a nalaze se na listi čekanja, dobili su subvencije koje su zamišljene kao pomoć u budžetu makar za jedan mjesec najamnine, a pravo na potporu ostvarila su 194 studenta, prenosi novilist.hr.

Jednokratne potpore namijenjene su studentima Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci, a iznos subvencije bit će 248 eura i 86 centi. Državna tajnica za demografiju i mlade, Željka Josić, za Novi list je istaknula da su svi svjesni manjka studentskog smještaja: „Nadamo se da će ovaj iznos biti pomoć u budžetu studenata makar za jedan mjesec najamnine.“

Također, najavila je da će nastojati nastaviti s potporom i iduće godine, a potrudit će se i povećati iznos jednokratne potpore u skladu sa zahtjevima studenata. Ravnatelj studentskog centra u Rijeci, Goran Manestar, istaknuo je potrebu za izgradnjom dodatnih smještajnih kapaciteta kako bi se lista čekanja smanjivala kroz godine, piše na novilist.hr.

Oglasila se i prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete, prof. dr. Marta Žuvić, koja dodaje da je Sveučilište u Rijeci sve atraktivnije među studentima diljem Hrvatske. S obzirom na situaciju, godinama razmišljaju o načinu na koji će studentima pomoći i samim time podignuti kvalitetu cjelokupnog života za vrijeme studiranja u Rijeci, stoji na novilist.hr.

Datum početka izgradnje dodatnih smještajnih kapaciteta nije poznat, a riječki studenti se nadaju poboljšanju trenutne situacije.

Još vijesti