M. P. u Vijesti

Riječki studenti poznatu utrku „Wings for life“ odradili na svoj način!

Već treću godinu zaredom.

8. svibnja 2023 15:21
Trkači humanitarne utrke

Trkači humanitarne utrke Foto: Studentski centar Rijeka/Facebook

Riječki studenti su jučer imali priliku sudjelovati na hrvatskom izdanju utrke Wings for life koja je organizirana od strane studenata. Utrka se održavala na Kampusu na Trsatu, a sudionici su krenuli lagano uzbrdo uz zgrade studentskih domova.

Ciljna linija ove humanitarne utrke je bilo presretačko virtualno vozilo koje je krenulo 30 minuta nakon trkača, a kretalo se određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada je prestiglo pojedinog trkača – utrka je za njega završena, a posljednji trkač ili trkačica koji su ostali trčati globalni su pobjednici spomenute utrke.

Organizatori su za sve trkače pripremili bogatu okrjepu i dobru zabavu uz DJ-a. Stazu je bilo moguće proći s kolicima tako da su i natjecatelji u invalidskim kolicima bili dobrodošli. Staza je bila opremljena stanicama gdje su se svi mogli poslužiti vodom, sezonskim voćem i izotonikom.

Spomenuta utrka organizira se već treću godinu zaredom, a svi prijavljeni sudionici pomogli su organizaciji da se približi konačnom cilju – istraživanje leđne moždine, stoji na sz.uniri.hr.

 

Još vijesti