P.S. u Vijesti

Sveučilište u Rijeci dobiva Centar za sport – Senat prihvatio predloženi projekt

Sve u svrhu očuvanja fizičkog i psihičkog zdravlja studenata

17. kolovoza 2023 10:51
Odbojka

Odbojka Foto: Canva

Sveučilište u Rijeci ponovno donosi lijepe vijesti za svoje studente! Naime, Senat Sveučilišta u Rijeci prihvatio je njihov dugoiščekivani i željeni projekt pod nazivom „UNIRI SPORT“ kojim žele razviti dodatnu podršku i mogućnosti studentima sportašima, ali i onima koji će to tek postati.

Kako piše Svjetionik, projekt je osmišljen prvenstveno zbog potrebe kojom će se razvijati sportske aktivnosti kroz organizirane programe – time žele studentima omogućiti sportsku rekreaciju koja naposljetku utječe ne samo na fizičko, već i na mentalno zdravlje.

Upisnine glavni izvor financiranja

Projekt „UNIRI SPORT“ već ima uspostavljenu financijsku organizaciju iz koje će se financirati, a radi se o akumuliranim sredstvima upisnina koje sveukupno iznose 332.278 eura.

Osim navedenih, neki od ciljeva projekta, koje navodi Svjetionik, je i unaprjeđivanje funkcionalnih sposobnosti kroz različite programe fizičkih aktivnosti, kao i provođenje edukativnih projekata s ciljem očuvanja zdravlja studenata. Naposljetku, planira se i osnivanje Centra za sport Sveučilišta u Rijeci u sklopu ovog projekta.

Još vijesti