L.B. u Vijesti

Zbog nekoliko 'muljatora', cijela generacija apsolvenata medicine morat će ponovo polagati ispit

Studenti šeste, završne godine na prestižnom sveučilištu morat će ponovo polagati ispit jer je nekolicina kolega varala.

31. kolovoza 2022 14:42
Svi će morati ponovo polagati ispit.

Svi će morati ponovo polagati ispit. Foto: bibiphoto via Shutterstock

U Ured proktora, nezavisne službe unutar sveučilišta koja počiva na načelu diskrecije, stigla je informacija o sumnji da je nekoliko kolega varalo na ispitima.

vezano Ovakav pokušaj još niste vidjeli! Nakon predavanja Studentica prava varala na ispitu na još neviđen način: Koristila nevidljivu tintu

Sve ocjene koje su studenti dobili tijekom tog roka poništene su, a integritet ispitivanja doveden je u pitanje, piše Cherwell, nastarije nezavisno glasilo studenata Sveučilišta u Oxfordu.

Neki su članovi skupine koja je polagala ispite u tom roku dobili ispitne materijale i podijelili ih dalje, na taj način priskrbljujući nepoštenu prednost pred ostalim kandidatima koji su polagali ispit kojim se procjenjuje kako studenti reagiraju na pacijente u kliničkome okruženju (engleskog naziva Objective Structured Clinical Examinations ili OSCE).

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Profesor na internetu pronašao pitanja za svoj ispit: Studente odvukao na sud zbog kršenja autorskih prava

Predstavnica ispitivača, dr. Sanja Thompson, u pismu navodi da je "nemoguće" saznati koliko je točno studenata varalo stoga će svi koji su polagali ispit ponovo pristupiti provjeri znanja. Sa Sveučilišta u Oxfordu nisu željeli davati dodatne informacije zbog istrage koja je u tijeku.

Datum održavanja "reprize" ispita još nije poznat, a u međuvremenu će se provizorno rangiranje studenata odrediti uspjesima na prijašnjim ispitima. Ocjena na ponovljenom testu imat će jednaku težinu kao da je održan u "normalnim" uvjetima.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Brucošica se predala policiji jer je varala na ispitu

Iz glasnogovorništva Sveučilišta javljaju da im je jasno da će ponovno polaganje ispita među nekim studentima uzrokovati tjeskobu ili stres, stoga im nude pastoralnu i stručnu pomoć i podršku u procesu.

izvor: cherwell.org

Još vijesti