V.F. u Vijesti

Slobodno obucite haljine i košulje: Evo kako vrijeme nas očekuje za Novu godinu

Neće nam trebati kape i šalovi.

29. prosinca 2022 12:59
Idealno za doček u podne!

Idealno za doček u podne! Foto: Hans via Pixabay

Ni ove godine nismo imali bijeli Božić. Iako ga nismo imali već nekoliko godina, nismo očekivali ovako visoke temperature.

Slično nas vrijeme očekuje i za Novu godinu, a svi oni koji ju planiraju dočekati na otvorenom, mogu ostaviti debele zimske jakne kod kuće.

Na Silvestrovo se očekuju dnevne temperature do 15 stupnjeva Celzijevih, a tijekom noći će temperatura pasti na 8 stupnjeva. Kad se prisjetimo da je nekada temperatura zimi tijekom dana bila u minusu, ovo je vrlo toplo vrijeme. Gotovo kao da je proljeće.

„Stara godina, odnosno subota, bit će sunčanija i uglavnom suha. Puhat će umjeren, ponegdje u gorju povremeno i jak jugozapadnjak. Na Jadranu će vrijeme tijekom narednih dana također biti promjenljivo i iznadprosječno toplo. Vrijeme od Stare na Novu Godinu bit će iznadprosječno toplo. Samo će ponegdje u gorskom području i na sjevernom Jadranu biti malo kiše. Nove izraženije oborine i hladnije vrijeme možemo očekivati od sredine sljedećeg tjedna“, rekao je meteorolog Ivan Čačić u vremenskoj prognozi Nove TV.

Klimatske promjene nas malo plaše, a i nagle promjene vremena loše utječu na raspoloženje mnogih. S vedrije strane, to znači da ćemo moći odjenuti odjeću primjerenu dočeku, haljinice i košulje. I to bez tri potkošulje ispod. Nećemo morati imati ni dva para čarapa, a nećemo se ni smrznuti dok polupijani budemo čekali taksi ili bus za prijevoz kući.

Izvor: Nova TV

vezano Mladi na partyju. Laganini Gdje ćeš dočekati Novu godinu? Donosimo popis koncerata na trgovima diljem Hrvatske!

vezano Varaždinska županija subvencionira smještaj studenata kod privatnih stanodavaca. Vijesti Banke upozoravaju: Kartice i online bankarstvo se neće moći koristiti oko Nove godine, opskrbite se gotovinom

Još vijesti