Dobrovoljno darivanje krvi

Sveučilište u Splitu, uključujući i njihove studente, opet je pokazalo veliko srce za druge! Naime, tijekom studenog došlo je do velikog pomanjkanja krvi u splitskom KBC-u. Cijelo su vrijeme apelirali građanima da se odazovu dobrovoljnom darovanju krvi, i to uključujući sve krvne grupe, koje su bile potrebne za oboljele pacijente.

U akciju se uključio i splitski Crveni križ ponavljajući apel svima, a onda je reagiralo i Sveučilište u Splitu u sklopu akcije „12 minuta za 3 života“. Radi se o akciji darivanja krvi gdje u svega 12 minuta, koliko traje vađenje krvi, jedna osoba svojom količinom donirane krvi može spasiti čak tri ljudska života.

Tako su se zatim udružile snage splitskog KBC-a, Crvenog križa Split i Sveučilišta u Splitu i uspješno proveli navedenu akciju uz veliku hvalu splitskim studentima, kako piše Slobodna Dalmacija. Naime, studenti su nesebično sudjelovali u akciji „12 minuta za 3 života“ i to u puno većem broju od očekivanog.

109 studenata prvi puta darovalo krv

Sveukupno su donirali čak 235 doza krvnih pripravaka od kojih je 109 studenata prvi puta sudjelovalo u akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Splitski Crveni križ srdačno se zahvalio splitskom Sveučilištu kao i njihovim studentima.

„Hvala studentima na hvalevrijednom doprinosu u spašavanju ljudskih života, a hvala i Ekonomskom, Filozofskom i Pravnom fakultetu, te PMF-u i FESB-u koji su spremno podržali akciju 12 minuta za 3 života. Hvala i Sveučilištu u Splitu koje je prepoznalo važnost suradnje“, istaknuli su iz splitskog Crvenog križa, kako prenosi Slobodna Dalmacija.

Studenti su ovim putem pokazali veliko srce i humanitarnu stranu koju bi trebali imati svi, a nadamo se kako će i daljnje akcije uroditi ovakvim uspješnim plodom kao u spomenutoj akciji. Bravo studenti!
 

Sveučilište u Splitu 12 minuta za 3 života Dobrovoljno darivanje krvi KBC Split splitski studenti

Još vijesti