Slušanje glazbe na Spotifyju

Jedna od najvećih i najpopularnijih svjetskih aplikacija za glazbu povećava cijene svojih mjesečnih pretplata. Spotify je odlučio povećati cijene svojih paketa, što i nije potpuno neočekivano, s obzirom na to da su isto već ranije napravili neki njegovi konkurenti.

Posljednjih nekoliko mjeseci svjedočimo izrazito visokoj inflaciji na području cijelog svijeta, a samim time rastu i cijene brojnih usluga, kao i Spotifyja. Kako piše The Verge, odluka o povećanju cijena paketa donesena je u svrhu poboljšanja usluge i novih inovacija.

„Ova ažuriranja će nam pomoći da nastavimo pružati vrijednost obožavateljima i umjetnicima na našoj platformi“, rekli su iz Spotifyja.

Hrvatska se također nalazi na popisu

Povećanje cijena neće pogoditi sve države, već su točno i naveli u kojim će se zemljama provesti, a to su: Andora, Albanija, Argentina, Austrija, Australija, BiH, Belgija, Bugarska, Brazil, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Cipar, Danska, Ekvador, Estonija, Španjolska, Finska, Francuska, UK, Grčka Guatemala, Hong Kong, Hrvatska, Indonezija, Irska, Izrael, Island, Italija, Litva, Luksemburg, Latvija, Monako, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Malta, Meksiko, Nizozemska, Norveška, Novi Zeland, Peru, Portugal, Srbija, Švedska, Singapur, Slovenija, Slovačka, San Marino, Tajland, Turska, SAD i Kosovo.

Spority će svim korisnicima omogućiti prijelazno razdoblje poskupljenja unutar kojeg se mogu odlučiti žele li ostati njihovi korisnici na način da će prvo svima poslati obavijest kako će se cijene povećati od rujna. Do tada, svi imaju vremena donijeti svoju odluku prije no što nove cijene stupe na snagu. Mnogi korisnici u Hrvatskoj već su primili obavijest Spotifyja, a njegova osnovna cijena, kao i povećanje, ovisi od države do države.

Cijene iste od 2011.

Tako je Premium paket u Hrvatskoj do sada okvirno koštao 9,99 eura, dok sada poskupljuje na 10,99. Ono što je zanimljivo jest da Spotify svoje cijene nije mijenjao više od deset godina. Točnije, posljednje cijene korigirane su 2011. godine, nakon njegova lansiranja u SAD-u.

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →


 

 

Spotify spotify paketi cijena spotifyja poskupljenje spotify Glazbeni servis streaming glazbe

Još vijesti