P.S. u Vijesti

Srpski studenti pobijedili na međunarodnom natjecanju – izradili maketu mosta od špageta

Studenti dobitnici nisu očekivali da će njihov most od špageta donijeti prvo mjesto.

14. ožujka 2023 11:22
Studenti osvojili prvo mjesto napravljenom maketom od špageta.

Studenti osvojili prvo mjesto napravljenom maketom od špageta. Foto: OMG_Studio/Shutterstock

Nikoga ne začuđuje činjenica koliko studenti mogu biti domišljati, inovativni, ali i sposobni! Upravo to dokazuju i ovi studenti Sveučilišta u Novom Pazaru i Novom Sadu jer su na velikom natjecanju osvojili prvo mjesto s impresivnim radom!

Naime, radi se o natjecanju studenata arhitekture i građevinarstva gdje se ocjenjivala estetika, ali i izdržljivost napravljenih maketa. Prvo mjesto osvojili su već spomenuti studenti jer su izradili maketu od, ni manje, a ni više, nego od špageta!

Sama činjenica da su studenti arhitekture i građevinarstva uspjeli ove jestive namirnice napraviti model je impresivna, a samim time definitivno i zaslužuju prvo mjesto.

„Kad smo došle ovdje nismo očekivale da ćemo osvojiti prvo mjesto jer nismo stigli spremiti se onako kako bi trebalo, po našem mišljenju. Kako je prolazila izrada mosta od špageta, to je bilo sve bolje i bolje i na kraju smo uspjele napraviti most za prvo mjesto“, rekla je studentica Anđela Živković za RTV Novi Pazar.

Na ovom natjecanju sudjelovali su studenti iz cijele regije, točnije, iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Bugarske i Rumunjske, kako navodi Informer.

Čak njih 120 je sudjelovalo u ovom natjecanju gdje su radili makete i mostove od špageta koje su spajali isključivo ljepilom, a most studenata iz Novog Pazara i Novog Sada su imali najljepši, ali i najizdržljiviji most od špageta!

izvor: informer.rs
 

Još vijesti