P.S. u Akademska četvrt

Studenti zagrebačkog doma jutros se kupali u ledenoj vodi: „Topla voda je za mimozice“

Stanare „Cvjetnog“ jutros nije iznenadio samo snijeg, nego i hladna voda u higijenskim čvorovima.

12. prosinca 2022 15:12
Sedmi paviljon studentskog doma Cvjetno naselje u Zagrebu.

Sedmi paviljon studentskog doma Cvjetno naselje u Zagrebu. Foto: V.F., MojFaks

Stanari zagrebačkih domova često su upoznati sa situacijom kada u cijelom paviljonu nestane tople vode. Jutros se dogodilo isto, i to u domu „Cvjetno naselje“ gdje su se studenti još sinoć požalili na „mlaku“ vodu tijekom tuširanja.

Danas ujutro situacija već je bila drugačija. Studenti su jutros zube prali u izrazito hladnoj vodi, a vjerujemo da nije ni bilo onih hrabrih za tuširanje.

Pranje zubi i bol u zubalu

„Jutros sam prala zube u hladnoj vodi. Cijelo me zubalo zaboljelo. Rekla sam cimerici, a ona mi je rekla da se sinoć kasno tuširala i primijetila je da je voda mlaka. Baš me to naživciralo“, rekla nam je stanarka 7. paviljona doma na „Cvjetnom”.

Po ovom pitanju oglasio se i domski odbor s „Cvjetnog“ koji je u privatnoj Facebook grupi stanara obznanio da postoje tehničke poteškoće koje se rješavaju. „Zbog tehničkih problema u opskrbi, 6. i 7. paviljon će do daljnjeg biti bez tople vode. Dakle, grijanje će funkcionirati“, napisali su.

Tim povodom smo ih kontaktirali za detaljnije objašnjenje navedenih tehničkih problema zbog kojih su studenti ostali bez tople vode jer, kako govore, i njima je u interesu da se problem riješi što prije.

„Nemamo nikakvih konkretnih tehničkih informacija, sve službe su na terenu. Sve se sanira da bi ponovna opskrba toplom vodom bila što prije“, napomenuli su prijepodne iz Domskog odbora „Cvjetno naselje“ za MojFaks.

Studenti tražili odgovore

No, studenti cijelo jutro negoduju, posebice na društvenim mrežama. Neki su ovaj period bez tople vode odlučili prebroditi uz šalu pa su tako spominjali grijanje vode u kuhalu za potrebe obavljanja osobne higijene, dok su se drugi ponadali umanjenom računu za prosinac zbog tehničkih problema i višesatne sanacije.

„To može biti tjedan dana, a može biti i prekosutra. Ako se Nordijci mogu kupati u ledenoj vodi, valjda mogu i ja. Topla voda je za mimozice!“ zaključila je studentica iz sedmog paviljona.

Svi kvarovi su sanirani

No, nešto prije 15 sati domski odbor objavio je vijest da su svi tehnički problemi sanirati što znači da od poslijepodnevnih sati svi paviljoni imaju toplu vodu.

S obzirom na sve niže temperature u najavi, vjerujemo da se svi stanari nadaju da se ovakav scenarij neće ponoviti.

Još vijesti