P.S. u Vijesti

Stanarima „Cvjetnog“ uzeli prekrivače dok je vani još uvijek hladno: „U zamjenu smo dobili male i tanke deke“

Stanarka studentskog doma „Cvjetno naselje“ požalila se našoj redakciji

19. svibnja 2023 12:11
Studenti začuđeni potezom SD-a Cvjetno naselje

Studenti začuđeni potezom SD-a Cvjetno naselje Foto: M.D./MojFaks

Zagrebački studenti već nekoliko dana svjedoče nekvalitetnom načinu življenja u glavnom hrvatskom, ali i studentskom gradu. Ne samo da su u posljednje vrijeme studenti odlučili progovoriti o svim glavnim i bitnim problemima koji se dotiču studenata, nego se u međuvremenu dogodila i situacija gdje je cijeli zapadni dio Grada Zagreba ostao bez tople vode.

To ne bi bio problem da trenutne vremenske neprilike, koje definitivno nisu specifične za kraj mjeseca svibnja, dodatno ne pogoršavaju situaciju. Studentima je hladno, ne mogu se ugrijati pod mlazom tople vode, a nije ništa bolje ni po pitanju grijanja, s obzirom na to da ono već nekoliko tjedana ne radi.

„Grijanje u domu nam ne radi već odavno i stalno se smrzavano. Meni se čini da su nam ga ugasili čim je po kalendaru stiglo proljeće i prošla zima, iako vrijeme uopće nije proljetno“, rekla je jedna od stanarki „Cvjetnog“ za MojFaks.

Čistačice uzele prekrivače

Tomu je razlog činjenica da vjerojatno nitko nije očekivao ovako niske temperature s obzirom na to da ljeto službeno počinje za svega mjesec dana. No, ono najgore, u cijeloj ovoj situaciji, dogodilo se u studentskom domu „Cvjetno naselje“. Jedna studentica, ali i stanarka ovog doma požalila nam se zbog nedavne situacije koja se dogodila ovog tjedna.

Naime, ovaj zagrebački studentski dom pripada dijelu Grada Zagreba koji nije imao tople vode. Ne samo da nisu imali grijanja, nego sve navedeno, domske čistačice su im odlučile uzeti prekrivače jer ih je potrebno oprati.

Obavijesti više nema u prostorima doma

Kako nam govori studentica, prvo je osvanula obavijest u prostorima doma da svi studenti trebaju pripremiti pokrivače kako bi se oni mogli odnijeti na dubinsko pranje. Tih obavijesti više nema, a odmah nakon toga, čistačice su zaista i pokupile sve pokrivače, ali druge nisu dobili nazad.

„Ovog tjedna su nam čistačice uzele poplune zbog pranja i umjesto njih su nam dale dekice. I sad je još gore spavati. Noćas sam spavala u tajicama i majicu dugih rukava, a i moja cimerica se žalila da joj je prehladno“, napomenula je studentica.

Smrzavanju, očito, nema kraja. Ni početkom, ali ni krajem akademske godine, kako nam ova studentica govori. Prisjeća se kako početkom ove akademske godine su čekali grijanje sve do studenog mjeseca.

„Prvo nam nisu htjeli upaliti grijanje jer je po njihovom bilo pretoplo, a mi smo se svi smrzavali u sobama, a sad su nam ga već ugasili“, govori za MojFaks, uz napomenu da ne vrijede sva pravila u istim domovima.

Stanarka dobila samo jastuk i prekrivač

Dok je živjela u studentskom domu „Stjepan Radić“, tamo je odmah u startu dobila jastuk, prekrivač i jednu tanju deku, dok na „Cvjetnom“ ove godine ju je dočekao samo jastuk i prekrivač kojeg su sada uzeli u zamjenu za tanku deku.

„Ne razumijem zašto ne peru posteljinu preko ljeta kad se svi isele, a ne sad dok smo svi tamo i dok je još hladno“, ističe.

Zbog ove situacije, kontaktirali smo Domski odbor „Cvjetnog naselja“ kako bi dobili objašnjenje ove situacije koja se nije dogodila ni u jednom drugom zagrebačkom domu, koliko se za sada zna. U odgovoru predsjednik Domskog odbora SD „Cvjetno naselje“, Marko Bilonić, napisao je:

„Uprava SD"Cvjetno naselje" krenula je u zamjenu starih popluna koje treba iz higijenskih razloga zamijeniti s opranim dekama koje su
jednako tople kao i popluni.

Razlog zbog kojih je SCZG sada krenuo u ovu akciju je zbog ograničenih kapaciteta praonice na Borongaju, a i
nismo jedini dom koji ima slične potrebe.

Razumijemo da je možda nezgodno vrijeme zbog neočekivano loših vremenskih prilika i prekida opskrbe toplom vodom na nekoliko dana,
koja je na sreću došla, ali napominjemo da studenti nisu ostali bez pokrivača.

Kao znak dobre suradnje pričekat ćemo određeni period dok se vremenske prilike ne poboljšaju, a studenti i studentski Odbor CN na vrijeme će biti obaviješteni od strane Uprave doma“, ističe Bilonić.

No, njegova izjava nije u potpunosti točna jer osobi koja nas je kontaktirala su prekrivač uklonili još 16. svibnja.

 

 

 

 

Još vijesti