P.S. u Nakon predavanja

Evo koliko ćete točno minuta čekati u redu za menzu, ako je ispred vas 30 osoba: Rezultat bi vas mogao iznenaditi

Iako možda misliš drugačije, neće ti trebati čitava vječnost da se 'dokopaš' obroka.

17. listopada 2022 14:01
Vjerujete li da je ovo moguće?

Vjerujete li da je ovo moguće? Foto: P.S., MojFaks

Redovi u menzama studentima su dugi i podsjećaju na proljetni period, nakon uvođenja novog sustava naplate i WeaPay aplikacije. Sve su češći primjeri da se zagrebački studenti, kada odlaze na ručak ili večeru, moraju naoružati strpljenjem, ali i vremenom koje provedu čekajući u redu.

vezano Red za menzu na Savi Akademska četvrt Zbog dugih redova u menzama studenti odustaju od večere! Iz SC-a javljaju: 'Proveli smo testiranje čekanja – evo rezultata'

Početkom nove akademske godine mnogi su mislili kako su redovi za ručak ili večeru prošlost, ali su se prevarili. Redovi su i dalje dugački, a prošli su mjeseci od novog sustava naplaćivanja koji više nikome ne bi trebao predstavljati problem.

Upravo zbog tog problema kontaktirali smo ravnatelja zagrebačkog Studentskog centra, Mirka Bošnjaka, koji je sve zamolio za strpljenje, a naveo je i rezultate testiranja koje su proveli.

Naime, 12. listopada testirali su vrijeme čekanja studenata u redovima i vrijeme izdavanja računa u SN-u "Cvjetno naselje", a rezultati su i više no zanimljivi. Kako navodi Bošnjak, račun ćete u svim situacijama koje su provedene unutar testiranja, dobiti za manje od 10 minuta.

Ručak ćeš dobiti za manje od 10 minuta

Oni su ova testiranja pratili u vrijeme ručka i večere tog dana, a najduže što ćeš morati čekati za ručak je 9 minuta i 25 sekundi ako se ispred tebe nalazi 30 studenata.

Ovaj rezultat dobili su testiranjem čekanja na Liniji 1, dok je Linija 2 još brža – ako se tamo ispred tebe nalazi 30 studenata, onda ćeš račun dobiti za samo 7 minuta i 8 sekundi.

Red za menzu na Savi Red za menzu na Savi Foto: MojFaks

U jednom trenutku, točnije oko 13:30 kako oni navode, reda uopće nije bilo tako da tada ćeš doći na red začas!

Na redu za večeru u rekordnom vremenu

Kada je u pitanju večera, situacija je poprilično slična. Za isti broj studenata u redu, tog dana na večeri trebalo im je 7 minuta i 23 sekunde čekanja na Liniji 1 dok ne dođu na red.

Linija 2 je ovog puta sporija pa testirano dokazuje da za isti broj ljudi ti treba 8 minuta i 18 sekundi čekanja u redu za večeru.

U svakom slučaju, njihova testiranja zaista pokazuju da ta čekanja ne traju satima, a još su ih provodili u vrijeme kada su općenito najveće gužve u studentskim menzama.

vezano NEOČEKIVANI PROBLEMI: Još jedna menza zatvara svoja vrata. Skoro 300 studenata ostaje bez prehrane! Laganini Riješi KVIZ i saznaj u kojoj je menzi hrana idealna baš za tebe

Nekada su krivi i studenti?

Sve vjerojatno ovisi i o tome kakva sreća te ulovi tog dana. Nekada red zadržavaju studenti koji su prvi puta u toj meni pa ne znaju kako prehrana tamo funkcionira. Osim toga, studenti nekada zadržavaju red i sami kada se ne mogu odlučiti oko jela ili kad predugo sjede za stolovima i nakon jela. Samim time zauzimaju mjestu drugima, a tete ih ne mogu samo tako "istjerati" van. 

Još vijesti