L.B. u Vijesti

Student FER-a u 'Milijunašu' odustao na pitanju za 125.000 kuna: Znate li vi odgovor?

Student FER-a odlično se "držao" u sinoćnjoj epizodi popularnog TV kviza.

13. svibnja 2022 11:20
Otvorio je pitanje za 125 tisuća kuna...

Otvorio je pitanje za 125 tisuća kuna... Foto: screenshot via HRT

21-godišnji Fabijan Bošnjak iz Samobora studira na zagrebačkom FER-u, a svakako se može pohvaliti uspješnim sudjelovanjem u "Milijunašu", nakon što je otvorio pitanje za 125 tisuća kuna.

Pomoć džokera zatrebao je na sportskom pitanju za prelazak drugog praga. Prvo je upotrijebio džoker pola-pola. Njime su, na pitanje o omjeru osam osvojenih medalja hrvatskih sportaša na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju, u ponudi ostali odgovori dva zlata, dva srebra te četiri bronce i tri zlata, tri srebra i dvije bronce, a izostali odgovori dva zlata, četiri srebra i dvije bronce te tri zlata, dva srebra i tri bronce.

vezano Eugen Rožić u 'Milijunašu' Vijesti Profesor iz Zagreba otvorio polumilijunsko pitanje i – odustao: Znate li vi odgovor?

Potom je student računarstva na FER-u zatražio i pomoć znalaca te je prihvatio sugestiju Brune Roberta, koji je istaknuo kako misli da su naši olimpijci osvojili tri zlatna odličja. Bio je to ujedno točan odgovor.

Uslijedilo je pitanje iz povijesti. Kako bi osvojio 64.000 kuna, natjecatelj je trebao odgovoriti koji je rat od ponuđenih najdulje trajao. Na raspolaganju je imao odgovore: Prvi punski rat, Prvi križarski rat, Prvi balkanski rat ili Prvi svjetski rat.

Na ovom je pitanju iskoristio džokera zovi... Na ovom je pitanju iskoristio džokera zovi... Foto: screenshot via HRT

Iskoristio je džokera zovi i uvažio njegovo mišljenje kako je posrijedi Prvi punski rat, stigavši zatim i do 12. pitanja. Naime, započet zbog prevlasti nad žitorodnom Sicilijom, Prvi punski rat trajao je najduže od navedenih, od 264. do 241. godine pr. Kr.

Ipak, pitanje za 125.000 kuna bilo je ono na kojemu je FER-ovac odustao. Nije znao je li Ernest Hemingway, Albert Camus, William Faulkner ili Jean-Paul Sartre u novinama ugledao svoju osmrtnicu nakon što je u dva uzastopna dana 1954. preživio dvije zrakoplovne nesreće.

Anketa

Tko je u novinama ugledao svoju osmrtnicu nakon što je u dva uzastopna dana 1954. preživio dvije prometne nesreće?

Ukupno glasova:

Točan odgovor glasio je Ernest Hemingway, no u ovo student nije bio siguran. Opredijelio bi se, rekao je, za Hemingwaya, i bio bi u pravu.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Otišao s 1000 kuna: Student nije znao kako se piše ime jednog od najpoznatijih glumaca današnjice – znate li vi?

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost navedene je godine prvo bio u unajmljenom zrakoplovu nad tada Belgijskim Kongom, koji se srušio nedaleko od slapova Murchison. Idućega dana nalazio se pak u avionu kojim je trebao otputovati u Entebbeu po medicinsku skrb, ali se zrakoplov srušio pri uzlijetanju.

Još vijesti